Μάικλ Φελπς: «Μόνο τέσσερις με πέντε, στους 10, θα είναι καθαροί στο Τόκιο»

Gazzetta team
Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Μάικλ Φελπς στο CNN για το ντόπινγκ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021.

Είναι ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια (28) στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι εκείνος που "έσπασε" το θρυλικό ρεκόρ του Μαρκ Σπιτς με τα 7 χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση (Μόναχο 1972) αφού κέρδισε 8!

Ο Μάικλ Φελπς που δεν επιλέγει να ασχολείται με το ίδρυμα του, με τα παιδιά και με εκείνους που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη, όπως αυτός στο παρελθόν, έχει επιλέξει να μην δίνει πολλές συνεντεύξεις αλλά όταν μιλάει προκαλεί ... αναταραχή.

Αυτό πέτυχε και με την τελευταία του συνέντευξη στο CNN. Όταν κλήθηκε να πει πόσο "καθαροί" από το 1 έως το 10 θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2021 είπε: «4 με 5 στους 10. Δηλώνω με ειλικρίνεια ότι σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου δε ξέρω αν ποτέ αγωνίστηκα με θεμιτό ανταγωνισμό. Αν ισχύει αυτό, δεν νομίζω ότι τώρα έχει αλλάξει κάτι. Υπάρχουν πολλά θέματα.

Ακόμα και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ισονομία είναι ανησυχητικό. Μπορώ να εγγυηθώ ότι κανένας αθλητής δεν έχει ελεγχθεί όσο εγώ, σε ολυμπιακό επίπεδο και όλοι θα έπρεπε να ελέγχονται το ίδιο. Γνωρίζω ότι αυτό δε συμβαίνει. Μέχρι να γίνει πραγματικότητα και να είναι όλοι οι αθλητές στο ίδιο επίπεδο, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει».