Το εμβόλιο κατά του covid-19 «κλειδί» για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2021

Gazzetta team
Το εμβόλιο κατά του covid-19 «κλειδί» για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2021

bet365

H πρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας υγείας στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου αμφιβάλλει εάν θα έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021.

Είναι κάτι που ακούγεται από την πρώτη ημέρα της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων "Τόκιο 2020" αλλά το τελευταίο διάστημα ακούγεται συνεχώς από επίσημα ... χείλη.

Η ΔΟΕ αποφάσισε να μεταθέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας από το 2020 στο 2021 αλλά ο κορονοϊός δεν έχει βρει αντίδοτο και κανείς δεν θα μπορεί να ξέρει πως θα είναι ο χειμώνας του 2020-21.

Η παγκόσμια κοινότητα του αθλητισμού φοβάται για την εικόνα του αθλητισμού από τον Σεπτέμβριο ενώ και στην Ελλάδα σε υψηλά κλιμάκια υπάρχουν σκέψεις για αγώνες χωρίς κόσμο και τους πρώτους μήνες της νέας σεζόν.

Όσο αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ένα μεγάλο ποσοστό των προκρίσεων δεν έχουν "κλείσει" και κάποιες παγκόσμιες ομοσπονδίες κάνουν σκέψεις για διαξαγωγή προ ολυμπιακών τουρνουά μέσα στο 2020 για να τελειώνουν με τις προκρίσεις.

Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια αφού κανείς δεν ξέρει το μέλλον του κορονοϊού. Αυτό φοβάται και η Ντεβί Σριντάρ, που είναι πρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και μιλώντας στο BBC εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν θα έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021.

«Αν έχουμε το εμβόλιο μέσα στον επόμενο χρόνο, τότε θεωρώ πως η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο. Το εμβόλιο θα αλλάξει τα δεδομένα, όταν μιλάμε για ένα εμβόλιο που θα είναι οικονομικό και διαθέσιμο για όλους. Από την άλλη, αν δεν έχουμε το εμβόλιο τότε θεωρώ πως δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες», είπε μεταξύ άλλων.

Τις ίδιες σκέψεις είχε εκφράσει δημόσια και ο Τζον Κοάτες (επικεφαλής συντονισμού της ΔΟΕ) ενώ και οι αθλητές ανησυχούν έντονα...

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα