Είναι δυνατόν να χρηματίζονται και οι «αθάνατοι»;

Είναι δυνατόν να χρηματίζονται και οι «αθάνατοι»;

bet365

Από την αρχαιότητα έως τα χρόνια μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ταυτισμένοι και με σκάνδαλα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν και θα είναι οι σπουδαιότεροι αθλητικοί αγώνες στην υφήλιο. Τα χρήματα που διακινούνται ξεπερνούν κάθε φαντασία και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βάλουν το ... δάκτυλο στο μέλι.

Το Ολυμπιακό Κίνημα έχει δεχτεί σημαντικά χτυπήματα από την διαφθορά αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι υπεράνω όλων! Μόλις σήμερα (31/3) το Reuters αποκάλυψε υπόθεση διαφθοράς μέλους της ΔΟΕ από Ιάπωνα επιχειρηματία για να ψηφίσει υπέρ του "Τόκιο 2020" που έγινε "Τόκιο 2021".

Η διαφθορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχει από τα αρχαία χρόνια. Πολλοί αθλητές δηλώθηκαν να εκπροσωπήσουν πόλεις-κράτοι από εκείνες που κατάγονταν ενώ αθλητές δωροδόκησαν άλλους αθλητές για να κερδίσουν!

Στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και ειδικά στις τελευταίες δεκαετίες πολλά σκάνδαλα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φυσικά και θα υπάρχουν και άλλα πολύ καλά ... θαμένα.

Την εποχή ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 στο Βερολίνο της Ναζιστικής Γερμανίας πολλά είχαν γραφτεί για χρηματισμό... Τα αρχεία είχαν ανοίξει μετά από χρόνια και είχε γραφτεί για την σχέση του Βέλγου κόμη Ανρί ντε Μπαγιέ Λατούρ και της οικογενειακής του τράπεζας με την ανάθεση μεγάλων έργων... Η σκιά μένει ακόμη και σήμερα αν και δεν έχει αποδειχτεί κάτι...

Τα σκάνδαλα "φούντωσαν" στην εποχή της προεδρίας του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ που ξεκίνησε το 1980 και ολοκληρώθηκε το 2001! Ο Σάμαρανκ είχε την εξυπνάδα του Κίσινγκερ και κρατούσε στιβαρά το τιμόνι της ΔΟΕ παρά τα σκάνδαλα.

Το μεγαλύτερο ήταν εκείνο με την δωροδοκία μελών της ΔΟΕ για τους Χειμερινούς Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι το 2002. Πολλοί τότε είχαν ζητήσει το ... κεφάλι του Σάμαρανκ αλλά μάταια.

Τότε κατηγορήθηκαν 13 "αθάνατοι" για δωροδοκία. Οι 10 από αυτούς έπαψαν να είναι μέλη της ΔΟΕ. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 έγινε γνωστό ότι είχε δωροδοκηθεί Μογγόλος "αθάνατος" ενώ αργότερα ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας Τζον Κόουτς είχε παραδεχτεί πως είχαν χρηματιστεί 11 μέλη της ΔΟΕ από την Αφρική για να κερδίσει το Σίδνεϊ τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πολλά έχουν ακουστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα ενώ για το "Ρίο 2016" το ένα σκάνδαλο ακολουθεί το άλλο... Ο πρώην κυβερνήτης του Ρίο Ντε Τζανέϊρο Σέρζου Καρμπάλ ομολόγησε σε δικαστήριο δωροδοκία ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να πάρουν τους Αγώνες οι Βραζιλιάνοι.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια μεγάλη μπίζνα και είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα χρήματα δεν δίνονται για την διεξαγωγή τους...

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα