Κορονοϊός: Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας προτείνει αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021

Κορονοϊός: Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας προτείνει αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021

bet365

Το ρεπορτάζ του NHK αναφέρει ότι ο Σίνζο Άμπε προτείνει στον Τόμας Μπαχ αναβολή ενός έτους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NHK ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έχει αποφασίσει να προτείνει στον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021.

Στο ρεπορτάζ αναφέρουν ότι υπήρξε τηλεδιάσκεψη των δυο ανδρών για το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων και πως η Ιαπωνία "πιέζει" για την ΔΟΕ να βγάλει σύντομη απόφαση.

Με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας φυσικά συμφωνεί και η οργανωτική επιτροπή "Τόκιο 2020". Επίσημη ανακοίνωση από την ΔΟΕ δεν υπάρχει για την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων.

H εξάπλωση του κορονοϊού (covid-19) θα είναι η δεύτερη αιτία που αλλάζει την ημερομηνία τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων μετά από τον πόλεμο ο οποίος είχε ματαιώσει τους Αγώνες του 1916, του 1940 και του 1944.

Στις 26/3 είναι να ξεκινήσει και η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία στην Ιαπωνία και όπως όλα δείχνουν δεν θα ξεκινήσει αφού ίσως και εντός της ημέρας (24/3) θ' ανακοινωθεί η απόφαση.

Το καλοκαίρι του 2021 είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν τα Παγκόσμια Πρωταθλήμα Στίβου αλλά και Υγρού Στίβου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το 1896 έως σήμερα δεν έχουν διεξαχθεί ποτέ σε... μονή χρονιά και μένει εάν θα το δούμε και αυτό για πρώτη φορά.

Αναβολή ζητούν και οι Γερμανοί

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τις Ολυμπιακές Επιτροπές για την καθυστέρηση της ΔΟΕ στην ανακοίνωση της αναβολής. Υπέρ της αναβολής είναι και η Γερμανία από την οποία έλκει την καταγωγή του ο Τόμας Μπαχ.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Γερμανίας Άλφονζ Χόερμαν δηλώνει: «Η υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού είναι η κύρια προτεραιότητα, η αναστολή του τωρινού προγράμματος θα ήταν κίνηση ύψιστης σημασίας. Θα επιθυμούσαμε μια ξεκάθαρη απάντηση, ότι δηλαδή οι Αγώνδες δεν θα λάβουν χώρα φέτος και πως υπάρχουν ενναλακτικές επιλογές».

Αναβολή ζητούν και οι Γάλλοι, οι Πορτογάλοι και οι Νεοζηλανδοί.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα