Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: «Κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Gazzetta team
Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: «Κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

bet365

Καθησυχαστικός ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κανονικά θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο στις ημερομηνίες (24/7-9/8) που έχουν οριστεί σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας.

Ο Σίνζο Άμπε είπε μεταξύ άλλων: «Θα τα καταφέρουμε με την εξάπλωση του ιού και οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν χωρίς πρόβλημα όπως είναι και το σχέδιο».

Ο κορονοϊός (COVID-19) έχει εξαπλωθεί στην Ιαπωνία και έχουμε 1.423 κρούσματα και 28 θανάτους.

Οι Ιάπωνες λαμβάνουν και μέτρα για την λαμπαδηδρομία στην χώρα τους η οποία θ' αρχίσει από την Φουκοσίμα στις 26 Μαρτίου.

Στην Ελλάδα η λαμπηδρομία σταμάτησε με τον φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού από την 2η ημέρα της. Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ήδη στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στις 19/3 θα ταξιδέψει στην χώρα της Ασίας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι η τελευταία διοργάνωση που θα ακυρωθεί αφού θα κοστίσουν 10 δις δολάρια.

Τα ποσό είναι τεράστιο και τα συμβόλαια δεσμευτικά. Από την ΔΟΕ ξεκαθαρίζουν ότι το σχέδιο προχωράει κανονικά αλλά το θέμα είναι τι θα κάνουν και οι χώρες και πόσο θα κρατήσει η έξαρση του κορονοϊού.

Οι ΗΠΑ έχουν κυρηχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στους επόμενους δυο μήνες.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μποϋκοτάζ των ΗΠΑ και άλλων χωρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάτι που έχει να συμβεί για άλλους λόγους, από το 1980.

Τότε οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν στη Μόσχα και δεν συμμετείχαν οι ΗΠΑ και άλλες 64 χώρες λόγω της εισβολής της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ προ ολίγων ημερών είχε δηλώσει πως οι Ιάπωνες και η ΔΟΕ θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν το 2021 και αυτή η δήλωση προκάλεσε... πανικό.

Οι Ιάπωνες από την μεριά τους τονίζουν ότι το ποσοστό εξάπλωσης του κορονοϊού είναι σχετικά χαμηλό στη χώρα και δεν έχει σχέση με τα ποσοστά στην Κίνα, στην Κορέα, στο Ιράν και φυσικά στην Ιταλία.

Η Ιαπωνία δεν έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως πολλές χώρες αλλά η κυβέρνηση παραχώρησε το δικαίωμα στους κυβερνήτες των περιφερειών να παίρνουν μέτρα ανάλογα με τα κρούσματα.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα