Η κούραση νίκησε την Κέλλυ Αραούζου

Gazzetta team
Η κούραση νίκησε την Κέλλυ Αραούζου

bet365

Η Κέλλυ Αραούζου δεν κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα κολύμβησης 10χλμ. σε ανοιχτή θάλασσα στη λίμνη Λόμοντ, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γλασκώβης. Αποκλείστηκε η ομάδα στα 4Χ100.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα υγείας το τελευταίο διάστημα (αμυγδαλίτιδα), δεν είχε δυνάμεις μετά τη χθεσινή προσπάθειά της στο 5άρι, που κατέλαβε την πέμπτη θέση, έμεινε από νωρίς πίσω στην κούρσα και τελικά εγκατέλειψε.

Η Σάρον Φαν Ρούβεντααλ έκανε το “ νταμπλ”, κερδίζοντας μετά τα 5 και στα 10χλμ. το χρυσό μετάλλιο. Η Ολλανδή Ολυμπιονίκης του Ρίο άφησε περίπου επτά δευτερόλεπτα πίσω της την Ιταλίδα Τζούλια Γκαμπριελέσκι, ενώ η Εσμεε Φερμιούλεν, επίσης από την Ολλανδία, συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

Eπίσης, εκτός τελικού στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών έμεινε η εθνική ομάδα, κατά την τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης της Γλασκόβης. Η ελληνική ομάδα παρατάχθηκε χωρίς τον Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος κρίθηκε σκόπιμο να μην επιβαρυνθεί ενόψει του μεγάλο απουγευματινού τελικού στα 50μ. ελεύθερο. Τη θέση του στο ελεύθερο πήρε ο Οδυσσέας Μελαδίνης, ενώ κολύμπησαν επίσης οι Απόστολος Χρήστου (ύπτιο), Γιάννης Καρπουζλής (πρόσθιο) και Ανδρέας Βαζαίος (πεταλούδα), οι οποίοι σημείωσαν χρόνο 3:38.10 και κατετάγησαν 10οι μεταξύ 20 χωρών.

Ο Απόστολος Παπαστάμος έκανε αξιόλογη προσπάθεια στα 400μ. μικτή ατομική, όπου κατετάγη 16ος με 4:20.43. Αν κατάφερνε να πλησιάσει το ρεκόρ του (4:17.44) θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση στον τελικό, αφού η οκτάδα έκλεισε στο 4:17.77, αλλά δεν ήταν αυτό το ζητούμενο για τον 17χρονο Χανιώτη πρωταθλητή, για τον οποίο έτσι κι αλλιώς το Ευρωπαϊκό της Γλασκόβης δεν ήταν ο βασικός στόχος για τη φετινή χρονιά.

 

Τελευταία Νέα