Χάντμπολ: Το «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ζημιώσε τον Διομήδη και ευνόησε τους Τούρκους

Gazzetta team
Χάντμπολ: Το «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ζημιώσε τον Διομήδη και ευνόησε τους Τούρκους

bet365

Το «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας οδήγησε τον Διομήδη Άργους στην απόσυρση του από το EHF Cup και έστειλε χωρίς αγώνα την Αντάλιασπορ της Τουρκίας στην επόμενη φάση.

Τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα του Διομήδη Άργους, μιας ομάδας που έχει φέρει ευρωπαϊκή κούπα στη χώρα, έβαλε το "λουκέτο" στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που επιβλήθηκε στην Ελλάδα.

Οι "Λύκοι" θα αγωνίζονταν στον 2ο γύρο του EHF Cup με την Αντάλιασπορ (Τουρκίας) στις 14 και 22 Νοεμβρίου αλλά αφού το κράτος αποφάσισε να κλείσει τα γήπεδα και να διακόψει και το πρωτάθλημα η διοίκηση του Διομήδη αποφάσισε να αποσυρθεί από τα Κύπελλα Ευρώπης.

Ενημέρωσε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για την κατάσταση στη χώρα μας και έτσι αποσύρθηκε χωρίς τιμωρία και οι Τούρκοι προκρίθηκαν χωρίς αγώνες στον 3ο γύρο. Το θέμα βέβαια είναι τι θα γίνει στη συνέχεια με την ΑΕΚ (άνδρες) και τον ΠΑΟΚ (γυναίκες).

Χαλκίδης: «Αποφασισάμε για τον καλό των αθλητών»

Ο προπονητής του Διομήδη, Γιώργος Χαλκίδης μιλώντας για τη νέα περίοδο καραντίνας είπε: «Δυστυχώς μέσα σε 6 μήνες έχουμε για δεύτερη φορά αναγκαστική διακοπή της αγωνιστικής μας δράσης. Είναι πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο για όλους μας αυτό που βιώνουμε, αλλά προέχει η υγεία και η ασφάλεια των παικτών και των οικογενειών τους.

Αποφασίσαμε ως ομάδα όλοι οι παίκτες να αναχωρήσουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να βρίσκονται κοντά στις οικογένειες τους και να περάσουν μαζί τους αυτήν την καραντίνα. Η ασφάλεια και η ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας και των αγαπημένων τους προσώπων κρίνουμε πως είναι απολύτως απαραίτητα για τη διατήρηση της ψυχικής τους ισορροπίας αυτές τις δύσκολες ώρες. Εκπονήσαμε ατομικά προγράμματα προπονήσεων που δόθηκαν στον κάθε μας παίκτη, ώστε να μπορέσει ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα να γυμνάζεται και να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Ελπίζουμε να είναι η τελευταία δοκιμασία και από 1η Δεκεμβρίου να μπορέσουμε να επανέλθουμε, καταρχάς στις προπονήσεις και σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς το συντομότερο δυνατόν, που είναι και το ζητούμενο. Να προσέχετε όλοι τους εαυτούς σας και τις οικογένειες σας. Με σεβασμό στον συνάνθρωπο θα βγούμε νικητές και τώρα. Καλή Αντάμωση!»

 

Τελευταία Νέα