ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Η ΟΧΕ προτείνει τελικούς Ολυμπιακού-ΑΕΚ τον Ιούνιο για να τελειώσει η Handball Premier

Η ΟΧΕ προτείνει τελικούς Ολυμπιακού-ΑΕΚ τον Ιούνιο για να τελειώσει η Handball Premier

Η ΟΧΕ προτείνει τελικούς Ολυμπιακού-ΑΕΚ τον Ιούνιο για να τελειώσει η Handball Premier

Η πρόταση της ΟΧΕ είναι χωρίς να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος να παίξουν τελικούς ο Ολυμπιακός και ΑΕΚ και να αναδειχθεί πρωταθλητής στις 2 νίκες.

Να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της Handball Premier στην 20η (αντί 22) αγωνιστική και να διεξαχθούν απευθείας τελικοί ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας προτείνει η ΟΧΕ στον Αυγενάκη. 

Η ομοσπονδία που είναι και υπεύθυνη για όλες τις διοργανώσεις στο χάντμπολ έστειλε επιστολή στον υφυπουργό με το πλάνο της και ζητά απάντηση για να προχωρήσει. 

Η ΟΧΕ ξεκαθαρίζει ότι θέλει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν η Handball Premier, η Α1 γυναικών αλλά και το Κύπελλο Ελλάδος στους άνδρες και προτείνει αγώνες τον μήνα Ιούνιο σε ουδέτερα δημόσια γήπεδα. 

Για τη Handball Premier τονίζει πως θέλει να τελειώσει εδώ (20η) η κανονική περίοδος και η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό να παίξουν τον Ιούνιο τους τελικούς με την ομάδα που θα φτάνει πρώτη στις 3 νίκες να είναι πρωταθλήτρια. 

Για την Α1 γυναικών θέλει να παίξουν στους τελικούς απευθείας οι δυο πρώτες ομάδες που είναι ο ΠΑΟΚ και η Νέα Ιωνία. 

Όσο αφορά το Κύπελλο στους άνδρες θέλει να διεξαχθεί ο τελικός της ΑΕΚ με τον Διομήδη. Θυμίζουμε ο τελικός είχε οριστεί στο ΟΑΚΑ αλλά αναβλήθηκε λόγω του covid-19. 

Το σίγουρο όσο αφορά τους άνδρες και το πρωτάθλημα είναι ότι δεν μπορεί να έχουμε πρωταθλητή χωρίς αγώνες αφού ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είναι στην 1η θέση μαζί. 

Μπορεί η ΑΕΚ να επικράτησε στον 1ο γύρο στο Ρέντη αλλά δεν έχει διεξαχθεί ο αγώνας του 2ου γύρου στο ΟΑΚΑ. Μένει να δούμε την απάντηση του Αυγενάκη αλλά είναι δύσκολο να διεξαχθούν αγώνες σε κλειστά γήπεδα τον Ιούνιο και πόσο μάλιστα αθλήματα όπως το χάντμπολ που έχει πολλές επαφές. 

Αναλυτικά η πρόταση της OXE: 

Επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Την πρόθεση της να κριθούν εντός των αγωνιστικών χώρων τα δύο μεγαλύτερα πρωταθλήματα χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών, καθώς και το Κύπελλο Ανδρών, μετουσίωσε σε προτάσεις η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Με σημερινή επιστολή της προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η ΟΧΕ παραθέτει αναλυτικά το πλάνο της με συγκεκριμένες ημερομηνίες για προπονήσεις και αγώνες.

Πλέον η υλοποίηση ή όχι του συγκεκριμένου πλάνου θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις της αθλητικής ηγεσίας και της Υγειονομικής Επιστημονικής επιτροπής.

Αυτούσια η επιστολή της ΟΧΕ στον κ. Αυγενάκη:

«Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ,
Μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης που αφορούν το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και τον ορισμό της Υγειονομικής Επιστημονικής επιτροπής , η οποία επεξεργάζεται και καθορίζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η εφαρμογή των οποίων είναι βασική προϋπόθεση για την ασφαλή επαναφορά στην κανονικότητα, η Ομοσπονδία μας , προκειμένου να ολοκληρώσει τα πρωταθλήματά της προτείνει τα εξής:

Α HANDBALL PREMIER ΑΝΔΡΩΝ- Διοργάνωση της τελικής φάσης (play off) μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΕΚ) στις τρεις (3) νίκες . Ελάχιστο διάστημα προετοιμασίας των ομάδων 15 ημέρες, δηλαδή από 11-25/5 φυσική κατάσταση σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους και 15 ημέρες ήτοι από 25/5 -10/6 προετοιμασία τεχνικο-τακτική προπόνηση σε κλειστούς αθλητικούς χώρους. Οι αγώνες προτείνεται να διεξαχθούν στις ημερομηνίες : 16/6, 19/6, 22/6, 25/6 και 28/6. Ως έδρα των αγώνων προτείνεται κρατικό κλειστό γυμναστήριο στην Αθήνα (π.χ ΟΑΚΑ ή Σ.Ε.Φ)

Β) ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΔΙΟΜΗΔΗ ΑΡΓΟΥΣ στις 13/6 σε κρατική εγκατάσταση κατά προτίμηση στην Αθήνα.

Γ) Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ- Διοργάνωση της τελικής φάσης (play off) μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων ΠΑΟΚ – ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ) στις δύο (2) νίκες . Ελάχιστο διάστημα προετοιμασίας των ομάδων 15 ημέρες, δηλαδή από 11-25/5 φυσική κατάσταση σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους και 15 ημέρες ήτοι από 25/5 -10/6 προετοιμασία τεχνικο-τακτική- προπόνηση σε κλειστούς αθλητικούς χώρους. Οι αγώνες προτείνεται να διεξαχθούν στις ημερομηνίες : 16/6, 19/6, και 22/6, . Ως έδρα των αγώνων προτείνεται κρατικό κλειστό γυμναστήριο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη (π.χ ΟΑΚΑ και ΜΙΚΡΑ 3).

Κύριε Υφυπουργέ,

Το χρονοδιάγραμμα που προτείνουμε αφορά μόνο τις 2 πρώτες ομάδες της Α1 Ανδρών και Γυναικών προκειμένου να ανακηρύξουμε τις πρωταθλήτριες ομάδες περιόδου 2019-2020 και το ζευγάρι που έχει ήδη προκριθεί στον Τελικό Κυπέλλου Ανδρών.

Η ομοσπονδία μας έχει εκφράσει από τον Μάρτιο την βούλησή της να ανακηρύξει τους πρωταθλητές της και κυπελλούχους στους αγωνιστικούς χώρους, στις δύο κορυφαίες κατηγορίες , γι’ αυτό και η απόφασή μας για προσωρινή αναστολή προσέβλεπε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας δίνονταν η δυνατότητα να αγωνιστούμε.

Η απάντησή σας για την υλοποίηση ή όχι του χρονοδιαγράμματος που προτείνουμε, θα αποτελέσει τον βασικό παράγοντα προκειμένου το Διοικητικό μας Συμβούλιο να προβεί στην επιβεβλημένη τροποποίηση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2019-2020».