Λύγισε ο Ναδάλ, Μάρεϊ-Τζόκοβιτς ο τελικός!

Gazzetta team
Ο Άντι Μάρεϊ επικράτησε 7-5, 6-4 του Ραφαέλ Ναδάλ και απέκτησε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μαδρίτη. Στον άλλο ημιτελικό ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκαμψε τον Κέι Νισικόρι με 6-3, 7-6 και πήρε το δεύτερο «εισιτήριο» του τελικού.

Ο Βρετανός στον τελικό θα περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ Nόβακ Τζόκοβιτς και Κέι Νισικόρι.

Ο Βρετανός προηγήθηκε 4-1 και 5-2, με τον Ράφα σε μία διαρκή αντεπίθεση να καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 5-5, ωστόσο ο πρώτος κατέκτησε το αποφασιστικό 6-5 για να κλείσει το σετ με ένα εξαιρετικό 12ο γκείμ.

Στο δεύτερο σετ ο Ναδάλ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, έχοντας τρία χαμένα break points, με τον Μάρεϊ να προηγείται 1-0 και 3-2. Αμέσως μετά ο Σκωτσέζος έκανε ότι δεν κατάφερε ο Ναδάλ και με break έφτασε στο 4-2.

Ο Ναδάλ πάλεψε για να αντεπιτεθεί και πάλι, χωρίς την επιτυχία του πρώτου σετ, μειώνοντας σε 5-4, έτσι ο Μάρεϊ κατέκτησε τη νίκη σε 2 ώρες και 11 λεπτά.

Έτσι, ο Μάρεϊ πέτυχε την 7η νίκη του σε 24 αναμετρήσεις κόντρα στον Ναδάλ, εκ των οποίων οι δύο στο χώμα (σε 8 αγώνες). Πέρυσι, ήταν η πρώτη φορά που ο Μάρεϊ κατάφερε να αλώσει το άλλοτε απόρθητο κάστρο του Ράφα στη Μαδρίτη.

Αύριο ο Μάρεϊ θα παλέψει για τον 36ο τίτλο καριέρας (35-18) και πρώτο για τη φετινή χρονιά.

Στο άλλο ματς ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να πάρει τη νίκη έπειτα από 1 ώρα και 58 λεπτά από τον Κέι Νισικόρι με 6-3, 7-6. Ο Σέρβος θα διεκδικήσει τον 29ο τίτλο Masters της καριέρας του. Ο Νο 1 στον κόσμο θα αναμετρηθεί 31 φορές με τον Μάρεϊ εκ των οποίων έχει αναδειχθεί νικητής τις 22!