Aνασκόπηση πόλο 2015

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Aνασκόπηση πόλο 2015

bet365

Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν από την εθνική ανδρών και το Champions League από την γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, είναι οι στιγμές που ξεχώρισαν το 2015 στις πισίνες!

Ο Θοδωρής Βλάχος ανέλαβε μία εθνική ομάδα στα πρόθυρα διάλυσης, την οποία πρωτίστως κατάφερε να ενώσει, να εμπνεύσει και τελικά να οδηγήσει στο βάθρο των νικητών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν.

Οι 13 διεθνείς ολοκλήρωσαν αήττητοι τις υποχρεώσεις τους στον Β' Όμιλο, επικρατώντας: 11-10 της Ιταλίας, 11-10 των ΗΠΑ και 15-11 της Ρωσίας. Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά, όπου αναμετρήθηκε με την Αυστραλία. Το ματς αναδείχθηκε ισόπαλο στην κανονική διάρκεια 7-7, με την Ελλάδα να παίρνει τη νίκη 12-11 στα πέναλτι.

Στον ημιτελικό η εθνική ηττήθηκε από την Κροατία στα πέναλτι 15-13 (10-10 στην κανονική διάρκεια), για να κατακτήσει την τρίτη θέση στον μικρό τελικό. Εκεί οι 13 του Βλάχου αντιμετώπισαν ξανά την Ιταλία, με ένα ακόμη ματς να λήγει ισόπαλο με 7-7 και να οδηγείται στην διαδικασία των πέναλτι, όπου πήραν τη νίκη με 11-9. Η εθνική έπειτα από 10 χρόνια ανέβηκε στο βάθρο της διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Ειδική μνεία δικαιούται ο Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος ψηφίστηκε στην καλύτερη επτάδα της διοργάνωσης.

Τα χρυσά κορίτσια του Ολυμπιακού

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού κυριολεκτικά σάρωσε τους τίτλους το 2015 κάνοντας το τρεμπλ, πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και Σούπερ Καπ!
Στις 25/4/2015 οι ερυθρόλευκες υποδέχτηκαν στο «Π. Καπαγέρωφ» την επί 115 αγώνες αήττητη Σαμπαντέλ, την οποία ανάγκασαν να «προσκυνήσει» με 10-9, για να κατακτήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόσωπο του αγώνα η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η οποία στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα ισοφάρισε και αμέσως μετά πέτυχε το νικητήριο γκολ, που χάρισε στην ομάδα της τον τίλο.


Ο τίτλος του Σούπερ Καπ ήρθε κόντρα στην Πάντοβα με 10-6, επίσης στην έδρα του Ολυμπιακού το «Π. Καπαγέρωφ». Ο αντίπαλος που επρόκειτο αρχικά να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός ήταν η κάτοχος Len Trophy, Μεντιτερανέα Ιμπέρια από την Ιταλία, η οποία όμως αποχώρησε από την διοργάνωση λόγω οικονομικών προβλημάτων.


Τέλος, σε ότι αφορά στο εγχώριο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο στον πέμπτο τελικό, ο οποίος σημαδεύτηκε με την αποχώρηση της Βουλιαγμένης. Οι «ερυθρόλευκες» είχαν προηγηθεί 2-0 στην σειρά των τελικών, με πολλούς να έχουν πιστέψει ότι το θέμα τίτλος έχει τελειώσει. Η Βουλιαγμένη όμως φάνηκε να έχει άλλη άποψη, έκανε την ανατροπή και οδήγησε τη διαδικασία στον 5ο τελικό στην έδρα του Ολυμπιακού.

Τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα και ενώ οι «ερυθρόλευκες» προηγούνταν 10-6 ο προπονητής της ομάδας της Βουλιαγμένης, Κώστας Δήμου πήρε την ομάδα και αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για προπηλακισμό από οπαδούς του Ολυμπιακού, που βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων.

 

Τελευταία Νέα