Ναϊσίδου vs Σεϊρεκίδη στο gazzetta.gr

Ναϊσίδου vs Σεϊρεκίδη στο gazzetta.gr

bet365

Ο ΟΦ Νέας Ιωνίας υποδέχεται (18:00) την Ορμή Λουξ στον 5ο και τελευταίο τελικό της Α1 Γυναικών και οι προπονητές των δυο ομάδων έδωσαν στο gazzetta.gr τα προγνωστικά τους και όχι μόνο!

Ο κάτοχος του τίτλου, αλλά και του φετινού Κυπέλλου ΟΦ Νέας Ιωνίας φιλοξενεί την Ορμή Λουξ, η οποία είναι άτιτλη από το 2012.

Οι δύο ομάδες έχουν από δύο νίκες στην σειρά των τελικών και όλα θα κριθούν στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι.
Στον αγωνιστικό χώρο θα παραταχθούν νοερά αύριο 14 συνολικά τίτλοι, 10 της Ορμής (6 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα) και 4 της Νέας Ιωνίας (1 πρωτάθλημα και 3 κύπελλα).

Η προπονήτρια της Νέας Ιωνίας Σοφία Ναϊσίδου τόνισε: «Είχαν τεράστιο ενδιαφέρον αυτά τα παιχνίδια και ήταν πολύ θετικό ότι τα γήπεδα γέμισαν από κόσμο. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος για το άθλημα, που χάρισε συγκλονιστικές στιγμές σε όσους έδωσαν το «παρών». Αντιλαμβάνομαι ότι και οι δύο ομάδες θα ήθελαν να τελειώσει το γρηγορότερο δυνατό η υπόθεση τίτλος, όμως την ίδια στιγμή πιστεύω ότι αυτοί οι αγώνες είναι προίκα για το ελληνικό χάντμπολ.


Τόσο στο φετινό Κύπελλο, όσο και στο πρωτάθλημα έγιναν πολύ δυνατά ματς. Η μείωση των ξένων αθλητριών ωφέλησε την ποιότητα των αθλητριών, αφού αναγκάστηκαν οι ομάδες να βγάλουν δικές τους. Πιστεύω ότι θα δούμε σπουδαία πράγματα τα επόμενα χρόνια. Το μόνο στο οποίο στερούμε σε σχέση με τα μεγαθήρια του αθλήματος είναι το μπάτζετ και το γεγονός ότι δεν έχουμε δυνατό πρωτάθλημα.

Η φετινή μας πορεία είναι απόδειξη των όσων λέω, καταφέραμε να νικήσουμε τη Ρωσική ομάδα, η οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Τώρα σε ότι αφορά στο αυριανό ματς, αποδεικνύεται ότι ο παράγοντας έδρα δίνει ένα αβαντάζ. Από κει και πέρα η αυτοσυγκέντρωση και η επιθυμία για τη νίκη είναι τα συστατικά της επιτυχίας.

Νικήτρια ομάδα θα βγει αυτή που θα έχει ψυχή και θα θέλει πιο πολύ τη νίκη. Φυσικά, έχει σχέση και το πόσο προετοιμασμένη είναι.
Θεωρώ ότι η ομάδα μου έχει πολύ πιο πλούσιο ρόστερ και για το ότι φτάσαμε στο 5ο παιχνίδι ευθύνονται τα δικά μας λάθη και στα δύο παιχνίδια. Η Ορμή έχει κάνει την υπέρβαση, αφού δεν έχει το βάθος πάγκου που έχουμε εμείς. Βέβαια, οφείλω να τονίσω ότι είναι μεγάλη χαρά να αντιμετωπίζουμε μία τόσο δυνατή ομάδα.


Έχω εμπιστοσύνη στις αθλήτριες μου, πιστεύω θα κάνουν αυτό που πρέπει για να πάρουμε τον τίτλο. Χρειάζεται συγκέντρωση σε όλο το ματς και να ελέγξουμε από την αρχή τον ρυθμό. Αυτό που ζητώ από εκείνες είναι να πιάσουν τα στάνταρ τους, να είναι χαλαρές και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Είναι σημαντικό είτε κερδίσουν είτε χάσουν τα κορίτσια να έχουν ευχαριστηθεί το παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ορμής Λουξ Στέλιος Σεϊρεκίδης σημείωσε: «Δεν θα έλεγα ότι έχουμε κάνει την υπέρβαση. Αυτή έγινε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Από κει και πέρα δείξαμε ότι έχουμε δουλέψει σκληρά. Έχουμε ανέβει ποιοτικά τόσο στην άμυνα, όσο και την επίθεση. Δικαιώθηκε η προσπάθεια μας και για αυτό είμαστε στους τελικούς, δείξαμε σταθερότητα και το αξίζαμε.

Σε αρκετές περιπτώσεις είδα να παίζεται χάντμπολ υψηλού επιπέδου. Δεν είμαστε στον τελικό κατά τύχη, αλλά χάρη στην προσπάθεια των κοριτσιών του συλλόγου. Η Νέα Ιωνία έχει βάθος πάγκου και έμπειρες παίκτριες, ψημμένες στον πρωταθλητισμό, αλλά τα δικά μου κορίτσια έχουν αποδείξει ότι διψάνε για τη διάκριση. Πραγματικά δεν υπάρχει κάτι να φοβόμαστε, αν η ομάδα λειτουργήσει σωστά.

Χρειάζεται υπομονή και διάρκεια. Εξαρχής φαβορί ήταν η Νέα Ιωνία, αλλά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μας δίνεται η δυνατότητα να ανατρέψουμε τα πάντα. Οφείλουμε να παίξουμε συγκεντρωμένοι ώστε να μην επηρεαστούμε από την έδρα».

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα