«Πέταξε» στο Χένγκελο ο Τσάτουμας

Gazzetta team
«Πέταξε» στο Χένγκελο ο Τσάτουμας

bet365

Ο Λούης Τσάτουμας ανεβάζει ρυθμούς εν όψει του Ευρωπαϊκού στη Ζυρίχη, βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ φέτος στο Χένγκελο με άλμα στα 8.25μ που του έδωσε την πρωτιά στο μήκος.

Εξαιρετική η αγωνιστική κατάσταση του Μεσσήνιου άλτη, ο οποίος μετά την Καλαμάτα και τα 8.22μ στα «Παπαφλέσσεια», βρέθηκε τρία εκατοστά πιο μακριά συνεχίζοντας τα μεγάλα και σταθερά άλματα. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ξεκίνησε τον αγώνα του στα 7,71 μ., συνέχισε στα 8,25 μ., 8,19μ. και 7,89 μ., ενώ δεν εκτέλεσε τα δύο τελευταία άλματα του, λόγω κράμπας.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Diamond League της Νέας Υόργκης, εκεί όπου θα επιδιώξει να διπλασιάσει τις νίκες του, στη σειρά αγώνων. Η νίκη του Τσάτουμα έχει μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς πως άφησε πίσω του αθλητές, όπως ο Γκρεγκ Ράδερφορντ (8,24 μ.) και ο Ιγκνίσιους Γκαισά, που θα τους βρει μπροστά του και στη Ζυρίχη.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμεττοχές και στο ύψος των ανδρών ο Αντώνης Μάστορας ισοφάρισε το φετινό του ρεκόρ, καθως ξεπέρασε τα 2,26 μ. με την δεύτερη προσπάθεια, ενώ απέτυχε στα 2.29μ, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι θα κάνει τον επόμενο αγώνα του θα είναι στην Οστράβα. Στους αγώνες πήρε μέρος και η Τόνια Στεργίου ξεπερνώντας το 1.80μ.

Στα χαμηλά ο Φιλιππίδης

Εν τω μεταξύ, ο Κώστας Φιλιππίδης μετείχε σε ένα από τα καλύτερα street event της Ευρώπης, στο Ινσμπουργκ της Αυστρίας, έχοντας καλύτερη προσπάθεια στα 5.58μ, που τον άφησε αρκετά μακριά από τις καλές του επιδόσεις.

Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε την προσπάθεια του στα 5,38 μ., συνέχισε στα 5,58 μ., ενώ απέτθχε στα 5,68 μ., επίδοση που θα αποτελούσε φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα κατέλαβε την δεύτερη θέση. Επόμενος αγώνας του Φιλιππίδης θα είναι το Diamond League του Όσλο. Στη διοργάνωση μετείχε και ο Δημήτρης Πατσουκάκης που έμεινε στην όγδοη θέση με 5,18 μ. Νικητής του αγώνα ήταν ο Κουτσεριάνου με 5,68 μετρα

 

Τελευταία Νέα