Ανάβει η Φλόγα για το Σότσι

Gazzetta team
Ανάβει η Φλόγα για το Σότσι

bet365

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα ανάψει η Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014» και θα παραδοθεί στις 5 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμα και τα στοιχεία για τις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Φλόγας, αλλά και τη Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014». Η παρουσίαση έγινε στην έδρα της ΕΟΕ με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, της ΓΓΑ κας Κυριακής Γιαννακίδου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρου Κούβελου, του μέλους της ΔΟΕ κ. Λάμπη Νικολάου και μελών της Ολομέλειας της ΕΟΕ.

Η Τελετή Αφής θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία στις 12:00 με πρώτο Λαμπαδηδρόμο τον 19χρονο πρωταθλητή της Χιονοδρομίας Γιάννη Αντωνίου, ενώ η Τελετή Παράδοσης της Φλόγας στη ρωσική αντιπροσωπεία, είναι προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και θα την τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, την Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία θα παρακολουθήσει ο νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Τόμας Μπαχ.

«Πριν από λίγες ημέρες, στο Μπουένος Αϊρες, εξελέγη νέος Πρόεδρος της ΔΟΕ, ο Δρ. Τόμας Μπαχ. Η εκλογή ενός Ευρωπαίου, πρώην Προέδρου της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, είναι αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη για το Ολυμπιακό κίνημα στην Ευρώπη, γιατί σημαίνει γνώση των θεμάτων που αντιμετωπίζει και συμπαράσταση και λύσεις σε προβλήματα, όπου υπάρχουν. Ο Τόμας Μπαχ ξέρει καλά την Ελλάδα, είναι φιλέλληνας και θεωρούμε ότι θα βοηθήσει τόσο την ΕΟΕ στα θέματά της με τη ΔΟΕ όσο και τη ΔΟΑ στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ.

H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για μία ακόμη φορά, είναι έτοιμη για μια άψογη διοργάνωση της Τελετής Αφής, της Λαμπαδηδρομίας επί Ελληνικού εδάφους και της Τελετής Παράδοσης της Φλόγας, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στις αρχές του επόμενου έτους στο Σότσι της Ρωσίας.

Διοργάνωση που θα προβάλλει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο , και θα υπενθυμίσει σε όλους ότι οι Ελληνες παραμένουν άξιοι θεματοφύλακες της Ολυμπιακής κληρονομιάς τους.

Στην Τελετή Αφής, στις 29 Σεπτεμβρίου, στην Αρχαία Ολυμπία θα παραστεί, στο πρώτο Ολυμπιακό του ταξίδι, ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ, ο Δρ. Μπαχ.

Πολυπληθής αντιπροσωπεία από τη Ρωσία με επικεφαλής τον πρώην Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Αλεξάντερ Ζούκοφ, - ο οποίος στο Μπουένος Αϊρες εξελέγη και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής - και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, κ. Ντμίτρι Κόζακ, θα έλθει στην Ελλάδα για να παραστεί στις δύο Τελετές.

Στην Τελετή Παράδοσης , στις 5 Οκτωβρίου, θα μας τιμήσει επίσης με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.

Aυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι, η μεγάλη προσπάθεια που κάναμε προκειμένου να μην επιβαρύνουμε το Ελληνικό Δημόσιο με έξοδα σε αυτή την δύσκολη εποχή για τη χώρα μας. Ετσι, επιτύχαμε όλες οι δαπάνες της Λαμπαδηδρομίας να καλυφθούν από τις προσφορές τοπικών Δήμων αλλά και ιδιωτών. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου, για την προσφορά τους.»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ κ. Γιάννης Καρράς αναφέρθηκε στα στοιχεία της Λαμπαδηδρομίας τονίζοντας ότι: «Η Λαμπαδηδρομία αυτή θα είναι μικρότερη των προηγούμενων, λόγω των περιορισμένων στολών και δαδών που μας έστειλε η Οργανωτική Επιτροπή του Σότσι. Θα καλύψει 2.000 χιλιόμετρα στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Το ιερό Φως θα μεταφέρουν 250 Λαμπαδηδρόμοι και θα περάσει από 33 πόλεις και 23 νομούς της χώρας.»

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Πολιτισμού τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την άψογη προετοιμασία της Τελετής Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας ενόψει των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας.

Η Ελλάδα, για μια ακόμη φορά, ανταποκρίνεται πλήρως στην ευθύνη της ως θεματοφύλακα του Ολυμπιακού Κινήματος, μεταλαμπαδεύοντας μαζί με την Φλόγα μήνυμα άμιλλας και αγωνιστικότητας, υπέρβασης και αλληλοσεβασμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Έλληνες ευχόμαστε στο φίλο ρωσικό λαό κάθε επιτυχία στη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Και ταυτόχρονα, βεβαίως, ευχόμαστε καλές επιδόσεις στους αθλητές και διακρίσεις για την εθνική μας αποστολή.»

Στην παρουσίαση το «παρών» έδωσε η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου που δήλωσε: «Εμείς έχουμε την ελπίδα ότι το φως της Φλόγας θα δυναμώσει την ελπίδα για ειρήνη στη Συρία. Το μήνυμα ειρήνης μέσω της Τελετής της Φλόγας θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο θυμίζοντας ότι σε κάθε πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι αλλά μόνο θύματα. Ευχαριστώ την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την στήριξη και τη βοήθεια στο έργο μας.»

Με τη σειρά της η Πρωθιέρεια είπε: «Η Τελετή Αφής της Φλόγας είναι μία από τις τρεις Ολυμπιακές Τελετές μετά την Αφή και την Παράδοση και η μόνη που γίνεται εκτός της πόλης που διοργανώνει τους Αγώνες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα