Στην 10η θέση ο Φιλιππίδης

Gazzetta team
Στην 10η θέση ο Φιλιππίδης

bet365

Το μεγάλo άλμα δεν ήρθε για τον Κωνσταντίνο Φιλιππίδη στη Μόσχα και ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 10η θέση στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα είχε δύο επιτυχημένες προσπάθειες στα 5.50μ και 5.65μ, τα οποία πέρασε με τη δεύτερη, έχοντας τρεις άκυρες στα 5.75μ. Ύψος που είναι σίγουρα μέσα στις δυνατότητες του Φιλιππίδη, ο οποίος φέτος έχει 5.82μ, αυτή τη φορά όμως δεν του «βγήκε».

Θρίαμβος Χολζντέπε

Στη «μάχη» του χρυσού μεταλλίου ο Ραφέλ Χολζντέπε τέθηκε από την αρχή επικεφαλής και έφτασε σε έναν μεγάλο θρίαμβο κόντρα στον χρυσό Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή Ευρώπης, Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος φεύγει από τη Μόσχα, χωρίς τον μοναδικό τίτλο που λείπει από τη συλλογή του. Με αποφασιστικότητα και σταθερά βήματα, ο Γερμανός πέρασε με την πρώτη τα 5.65μ, 5.82μ και 5.89μ (άφησε τα 5.50μ και 5.75μ) ενώ στο τέλος έμεινε να μονομαχεί μένος με τον Λαβιλενί.

Ο Γάλλος μέχρι να περάσει τα 5.82μ με τη δεύτερη προσπάθεια βρισκόταν στην 9η θέση, ενώ η 3η επιτυχημένη προσπάθεια στα 5.89μ έθεσε εκτός μεταλλίων τον Αμερικανό Μπραντ Γουόκερ, ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό αγώνα με καλύτερο άλμα στα 5.82μ. Ύψος που πέρασε και ο Γερμανός, Μπιορν Όττο, ο οποίος όμως είχε καλύτερες προσπάθειες, εξασφαλίζοντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο.

Ο πήχης ανέβηκε στα 5.96μ, κανείς όμως από τους δύο δεν μπόρεσε να τον περάσει, με τον Χολζντέπε να πανηγυρίζει την άνοδό του στο πρώτο σκαλί με 5.89μ, αφήνοντας τον Γάλλο δεύτερο με το ίδιο ύψος αλλά χειρότερες προσπάθειες.

 

Τελευταία Νέα