Στην Αρχαία Μεσσήνη γιορτάστηκε η ανακοίνωση για το Ολυμπιακό ντεμπούτο του breaking! (vid)

Gazzetta team
Στην Αρχαία Μεσσήνη γιορτάστηκε η ανακοίνωση για το Ολυμπιακό ντεμπούτο του breaking! (vid)

bet365

Ο χορός που εξυμνεί τη freestyle κουλτούρα προβάρει τα καλά του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με φιγούρες που κόβουν την ανάσα από τους καλύτερους breakers στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Από τους δρόμους, τις πλατείες και τις αυθόρμητεςσκηνές με «μάχες» ένας προς έναν, η παγκόσμια σκηνή του breaking κάνει ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Η σπουδαία αυτή είδηση δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους κάποιους από τους καλύτερους breakers του κόσμου, οι οποίοι γιόρτασαν την είδηση τηςύψιστης αναγνώρισης του αθλήματός τους.Με φιγούρες, τρικ και έναν απίθανο συνδυασμό χορογραφιών, b-boys και b-girls, φιναλίστ του RedBullBCOne, δηλώνουν έτοιμοι να διαγωνιστούν σε ολυμπιακό επίπεδο, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλου του κόσμου.

Το breaking άρχισε να γίνεται δημοφιλές στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στους δρόμους της Νέας Υόρκης ενώ σήμερα έχει καταφέρει να κερδίσει τηνπαγκόσμια κοινότητα, διαμορφώνοντας μια μοναδική κουλτούρα που εξυμνεί τον συνδυασμό δύναμης, ευελιξίας, ελέγχου, αντοχής και μουσικότητας.

Για να γιορτάσουν, λοιπόν, την χαρμόσυνη αυτή ανακοίνωση, φιναλίστ του Red Bull BC One 2020, έδωσαν ραντεβού στην Ελλάδα, τη χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και πιο συγκεκριμένα στο Εκκλησιαστήριο, στο Στάδιο και στην Παλαίστρα της Αρχαίας Μεσσήνης. Ανάμεσα σε αυτά τα μοναδικά μνημεία αλλά και με απόλυτο σεβασμό για τον αρχαιολογικό χώρο,οι διεθνείς breakersεκτέλεσαν κινήσεις και φιγούρες, δημιουργώντας ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα, όπου το παρελθόν συναντά το παρόν και ο πολιτισμός υποδέχεται μια σύγχρονη μορφή χορού και άθλησης.

Τα b-boys και b-girls που ταξίδεψαν μέχρι την Αρχαία Μεσσήνη - ανάμεσά τους και ο Έλληνας breakerOnel- μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τον αντίκτυπο που έχει αυτή η απόφαση, καθώς και για το μέλλον του breaking.

«Το γεγονός ότι το breaking γίνεται κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων είναι κάτι όμορφο» λέει oLilZoo, Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Red Bull BC One για το 2018. «Το άθλημά μας παίρνει μεγαλύτερη αξία και φέρνει πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Ειλικρινά ανυπομονώ».Το B-Girl Sina από την Αυστρία πρόσθεσε: «Κάθε περιοχή έχει διαφορετικό στυλ στο breaking, οπότε θα είναι μία ευκαιρία να μάθουμε διαφορετικές κινήσεις και τεχνικές. Όλο αυτό πραγματικά θα βοηθήσει την επόμενη γενιά να προχωρήσει και να εξελίξει το breaking».

Ο breaker από το Καζακστάν, KillKoyla, πιστεύει επίσης ότι η απόφαση αυτή θα έχει ένα τεράστιο αντίκτυπο στον κόσμο του breaking: «Φέρνει πολλές δυνατότητες για τη σκηνή των breakers και πολλά κίνητρα για τη νέα γενιά. Πρόκειται για κάτι τεράστιο».Το b-girlSunny, που ξεκίνησε το breakingπριν από 12 χρόνια, έδωσε συμβουλές σε όσους ελπίζουν να διαγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα είπε: «Ένα μάθημα που έχω μάθει και που θα ήθελα να περάσω σε αυτούς που θα διαγωνιστούν είναι να απλά να είναι ο εαυτός τους. Να είστε αυθεντικοί και αληθινοί για το ποιοι είστε, γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί εκεί έξω που προσποιούνται ότι είναι κάποιο άλλοι στη σκηνή και νομίζω ότι αυτό φαίνεται. Αν παρουσιάσετε τον εαυτό σας και είστε ειλικρινείς είναι η πιο αυθεντική εκπροσώπηση του χορού».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα