Οι σημαντικότεροι κολυμβητικοί αγώνες θα φιλοξενηθούν στον ΟΑΚΑ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, κατά την 3η, χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε τη δαπάνη για τη χρήση του ολυμπιακού κολυμβητηρίου για τη διεξαγωγή των σημαντικότερων αγώνων της σεζόν.

Σε συμφωνία κατέληξαν η ΚΟΕ με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, έπειτα από σειρά επαφών των δύο πλευρών, έτσι, χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ ενέκρινε την απαιτούμενη δαπάνη, ώστε να πραγματοποιηθούν στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ οι σημαντικότερες κολυμβητικές διοργανώσεις της νέας χρονιάς, ήτοι οι χειμερινοί αγώνες ΟΠΕΝ κατηγορίας (3-5 Φεβρουαρίου), το μίτινγκ «Ακρόπολις» (12-14 Μαΐου) και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ (9-11 Ιουνίου).

Η εξέλιξη αυτή έφερε χαμόγελα στην κολυμβητική οικογένεια, της οποία ήταν πάγιο αίτημα η επιστροφή στο ΟΑΚΑ, από το οποίο ήταν αποκλεισμένη λόγω των προβλημάτων συντήρησης της εγκατάστασης και των υπερβολικών οικονομικών απαιτήσεων που είχε η διοίκηση του Ολυμπιακού Κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ οι χειμερινοί αγώνες, απαγορευτικό κόστος χρήσης να αναγκάζει την ΚΟΕ στη διεξαγωγή του μίτινγκ «Ακρόπολις» και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στον Άλιμο.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ορίστηκαν επίσης οι έφοροι των αθλημάτων που έχει υπό τη σκέπη της η ΚΟΕ. Αναλυτικά:

Έφορος κολύμβησης: Δημήτρης Σαρακατσάνης
Έφορος εθνικών ομάδων κολύμβησης: Γιώργος Κατσαρός
Έφορος εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών: Δημήτρης Γιακουμάτος
Έφορος εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης νέων: Δημήτρης Γρυπάρης
Έφοροι εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών: Βάσω Γαρελίδου, Άννα Μαρκοπούλου
Έφορος καταδύσεων: Δημήτρης Μιχαηλίδης
Έφορος συγχρονισμένης κολύμβησης: Μαρία Παρασκευοπούλου
Έφορος κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα: Γιώργος Παπαδόπουλος
Έφορος τεχνικής κολύμβησης: Ηλίας Ξιάρχος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ έλαβε ακόμη τις ακόλουθες αποφάσεις, μεταξύ άλλων:

* Επικύρωσε την ένταξη στη δύναμη της ομοσπονδίας, των σωματείων Ναυτικός Όμιλος Ποσειδών Σαλαμίνος, ΑΣ Άτλας Ιωαννίνων, ΑΟ Νηρέας Καλαμάτας.

* Όρισε ως επικεφαλής των επιτροπών ανάπτυξης: Στην Υδατοσφαίριση (ΕΠΑΥ) Λεωνίδας Μπατάκης, στη Συγχρονισμένη Δημήτρης Φαραντούρης, στην Τεχνική κολύμβηση Δημήτρης Πατατανές.

* Ενέκρινε την διεξαγωγή στο Βόλο, του Γκραν Πρι Χριστουγέννων στην Κολύμβηση (10-11 Δεκεμβρίου).

* Ενέκρινε το αίτημα του ΝΟ Σύρου, να τεθεί υπό την αιγίδα της ΚΟΕ η διοργάνωση Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων «2nd TRIMORE SYROS TRIATHLON» (16 Ιουνίου 2017).

* Ενέκρινε τον ορισμό των εξής διεθνών διαιτητών στη FINA, για το 2017: Σταυρίδης Γιώργος, Μπουδραμής Νίκος, Κουρέτας Μιχάλης, Μοίραλης Ανδρέας, Κυράνης Κώστας, Δασκαλοπούλου Μαρία, Χατζηαναστασίου Γιάννης.

* Ενέκρινε την διεξαγωγή στο Χαϊδάρι, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατηγοριών στην Τεχνική κολύμβηση (13-16 Ιουλίου 2017).

* Ενέκρινε την διεξαγωγή στο Βόλο, του Εθνικού Πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης (5-7 Μαΐου 2017).

* Ενέκρινε την πραγματοποίηση καμπ προετοιμασίας στο Βόλο, για την εθνική ομάδα Τεχνικής κολύμβησης (23-28 Δεκεμβρίου 2016).

* Ενέκρινε καμπ προετοιμασίας στην Αθήνα, για τη Συγχρονισμένη κολύμβηση: Εθνικής ομάδας Γυναικών (17 αθλήτριες), μία εβδομάδα τον Νοέμβριο και άλλη μία τον Δεκέμβριο, και Εθνικής ομάδας Νεανίδων (22 αθλήτριες), το ίδιο διάστημα.