Ραντούλιτσα: «Θα μετακομίσω στην Ελλάδα…»

Δήμος Μπουλούκος
Ραντούλιτσα: «Θα μετακομίσω στην Ελλάδα…»

bet365

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα μίλησε στο gazzetta.gr μετά τον αγώνα με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έστειλε μήνυμα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια.

Σπουδαία εμφάνιση από τη Σερβία στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Carioca Arena 1 του Ρίο κι αν ευστοχούσε ο Μπογκντάνοβιτς στο σουτ τριών πόντων στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο αγώνας θα πήγαινε στην παράταση. Το τελικό 94 – 91 πάντως απέδειξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ανίκητες με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να είναι από τους καλύτερους παίκτες των Σέρβων, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους.

Το gazzetta.gr βρήκε τον Ραντούλιτσα μετά τον αγώνα και μίλησε μαζί του, με τον ίδιο να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις παρότι ήταν ο τελευταίος παίκτης της Σερβίας που είχε μείνει στη μικτή ζώνη κι αφού τον είχαν πολιορκήσει οι συμπατριώτες του για περισσότερο από μισή ώρα.

Μάλιστα όταν έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, το πρόσωπο του έλαμψε και είπε: «Καλησπέρα…»

Στην αρχή τον ρώτησα για το αν φοβήθηκαν τους Αμερικανούς καθώς στην αρχή οι Σέρβοι έδειξαν μουδιασμένοι με αποτέλεσμα οι Η.Π.Α. να προηγηθούν με 9-0. «Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Τους σεβόμαστε όλους, αλλά δεν υπάρχει φόβος. Αυτό φάνηκε και σε ολόκληρο τον αγώνα στον οποίο κοντράραμε στα ίσια τους αντιπάλους μας και ίσως με λίγη τύχη να ήταν και διαφορετικά τα πράγματα.»

Για τις μέτριες εμφανίσεις ως τώρα της Σερβίας στο Ολυμπιακό τουρνουά με τρεις ήττες και μία νίκη, είπε: «Δεν ξέρω τι συμβαίνει, εμείς πάντα προσπαθούμε σε όλα τα παιχνίδια απλώς κάποια πράγματα δεν μας βγήκαν. Σήμερα δείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα. Τώρα θέλουμε τη νίκη κόντρα στην Κίνα και θα δούμε τι θα γίνει…»

Για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς: «Ηταν κάτι που το ονειρευόμουν όχι μόνο εγώ, αλλά όλα τα παιδιά. Εχουμε καλή ομάδα, ο ένας παίρνει ενέργεια από τον άλλο και όλο το τιμ δουλεύει εξαιρετικά.»

Στον αγώνα επάνω ο Ραντούλιτσα χτύπησε τον ΝτεΑντρε Τζόρνταν στην πρώτη περίοδο αλλά ο ίδιος το αρνήθηκε. «Δεν ξέρω τι έγινε, τον ρώτησα αλλά δεν μου είπε. Ηταν σε μία φάση που προσπάθησα να κάνω ντρίμπλα κι εκείνος έπεσε, δεν ξέρω τι συνέβη αλλά δεν το έκανα επίτηδες.»

Κάπου εκεί ήρθε και η ώρα του Παναθηναϊκού με τον ίδιο να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους οπαδούς του. «Αγαπώ τους φίλους του Παναθηναϊκού, τους έχω ειλικρινά μέσα στην καρδιά μου, μου λείπουν ήδη, αλλά αυτά έχει η ζωή. Τώρα υπέγραψα συμβόλαιο σε άλλη ομάδα (Αρμάνι), θα παίξω για δύο χρόνια στην Ιταλία και μετά ποιος ξέρει. Πάντως θέλω να στείλεις χαιρετισμούς σε όλους και να πεις ότι τους έχω στην καρδιά μου.»

Στην ερώτηση για τις αναμνήσεις που έχει από τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα, δεν είχε ενδοιασμό να πει:«Είναι οι καλύτερες… Αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω την Αθήνα, τη χώρα σας τη νιώθω σαν δεύτερη πατρίδα. Λέω όταν σταματήσω το μπάσκετ να μετακομίσω στην Ελλάδα…» λέει γελώντας ο Ραντούλιτσα και με αποχαιρετά!

Πρόλαβα απλώς να του πω, ότι έχει τις ευχές μου για πρόκριση στη συνέχεια του τουρνουά, για να μου πει προχωρώντας... «Ευχαριστώ φίλε!»

 

Τελευταία Νέα