Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: «Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να γίνουν οι Ολυμπιακοί κεκλεισμένων των θυρών»

Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: «Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να γίνουν οι Ολυμπιακοί κεκλεισμένων των θυρών»

bet365

Πιθανή η… ανατροπή δεδομένων για τον κόσμο στις κερκίδες των γηπέδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ανησυχεί για την έξαρση των κρουσμάτων.

Νέα ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Σούγκα προειδοποίησε ότι οι Αγώνες μπορεί να διεξαχθούν «κεκλεισμένων των θυρών», καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στο Τόκιο.

Πριν δύο εβδομάδες περίπου αποφασίστηκε πως θα επιτρέπεται στο 50% των γηπέδων να υπάρχει παρουσία φιλάθλων ή ως 10.000 φίλαθλοι σε στάδια άνω των 20.000 θέσεων. Παράλληλα όμως άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει αυτή η απόφαση, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Και τώρα, ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε πως το ενδεχόμενο να μην επιτραπούν φίλαθλοι, παραμένει ανοιχτό.

«Θα ενεργήσουμε με ασφάλεια για την ασφάλεια του ιαπωνικού λαού, ως κορυφαία προτεραιότητα» είπε χαρακτηριστικά και σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Nippon», την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των πέντε εμπλεκόμενων φορέων (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Παραολυμπιακή Επιτροπή, η ιαπωνική κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές στο Τόκιο και η ιαπωνική οργανωτική επιτροπή), ώστε να πάρει τις αποφάσεις της.

Ηδη η κυβέρνηση σκέφτεται να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα στο Τόκιο από δύο σε τέσσερις εβδομάδες, κάνοντας λόγο για «αναπόφευκτη» απόφαση.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα