Οριστικά με κόσμο στις κερκίδες οι Αγώνες στο Τόκιο

Οριστικά με κόσμο στις κερκίδες οι Αγώνες στο Τόκιο

bet365

Η Επιτροπή Υγείας της Ιαπωνίας έδωσε την συγκατάθεσή της για παρουσία θεατών στο 50% της χωρητικότητας των σταδίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με μάξιμουμ αριθμό 10.000 θεατών.

Οριστικά με θεατές θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.

Η επιτροπή Υγείας της χώρας, έδωσε την έγκρισή της για να υπάρξει πληρότητα 50% στα στάδια που θα φιλοξενηθούν τα αγωνίσματα, ενώ το μάξιμουμ των θεατών που θα επιτραπούν στα στάδια θα είναι 10.000.

«Θα επιτραπεί η παρουσία των φιλάθλων στο 50% της χωρητικότητας των σταδίων, με μάξιμουμ θεατών σε κάθε αθλητική εγκατάσταση τις 10.000, λαμβάνοντας υπ όψιν τις οδηγίες της κυβέρνησης λόγω της πανδημίας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Ετσι, με μειωμένο αριθμό και μόνο με Ιάπωνες θεατές (είχε αποφασιστεί προ καιρού να μην επιτραπούν τουρίστες) οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά και χωρίς άδειες κερκίδες, κάτι που… έτρεμε η Οργανωτική Επιτροπή.

Ορια θεατών με… «παραθυράκια»

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από αυτό το όριο θα εξαιρεθούν μαθητές σχολείων που θα πάρουν πρόσκληση. Επομένως οι θεατές στο Ολυμπιακό στάδιο θα είναι περισσότεροι από 10.000, καθώς λογίζονται χωριστά οι μαθητές των σχολείων που θα πάνε δίχως εισιτήριο, αλλά μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σε περίπτωση που υπάρξει έξαρση της πανδημίας και υποχρεωθεί σε πιο αυστηρά μέτρα η κυβέρνηση μετά τις 12 Ιουλίου, το όριο θεατών στις κερκίδες θα μειωθεί και θα συμπεριλαμβάνει και τους μαθητές σχολείων, ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης. Αν υποχρεωθεί η κυβέρνηση σε άμεσα μέτρα, η μείωση θα έχει άμεση εφαρμογή, ωστόσο είναι άγνωστο τι θα γίνει με τους κατόχους των εισιτηρίων που τα έχουν ήδη πληρώσει και παραλάβει.

Παράλληλα, έχει ανακοινωθεί πως οι θεατές δεν θα πρέπει να φωνάζουν στο γήπεδο και θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες. Επίσης, θα είναι υποχρεωμένοι να κινούνται μόνο στις αθλητικές εγκαταστάσεις και από εκεί θα πρέπει να επιστρέφουν αμέσως σπίτι τους.

Σε 32 ημέρες αρχίζει η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο το θέμα των εισιτηρίων αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τους διοργανωτές, καθώς πρέπει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να αποφασίσουν ποιους θεατές θα «κόψουν» από την λίστα όσων έχουν αιτηθεί εισιτήρια.


 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα