Kορακάκη και Πετρούνιας οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020»

Kορακάκη και Πετρούνιας οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020»

bet365

Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας και η "χρυσή" Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη επελέγησαν από την ΕΟΕ ως οι σημαιοφόροι της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με ομόφωνη απόφαση της η ολομέλεια της ΕΟΕ επέλεξε ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» θα είναι οι Ολυμπιονίκες Αννα Κορακάκη (σκοποβολή) και Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική).

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που την ελληνική σημαία θα κρατήσουν δύο αθλητές, ακολουθώντας τη σχετική απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο της Ισότητας των Φύλων.

Κορακάκη: «Σπουδαία τιμή»

Η Αννα Κορακάκη δήλωσε: «Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε μία μάλιστα ιστορική στιγμή, καθώς αυτό θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη».

Πετρούνιας: «Εκπληρώνεται ένα όνειρο»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε: «Νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω την σημαία μας καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί! Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και είμαι σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου».

Επιπλέον η ΕΟΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία η επιλογή του αθλητή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Mountain Bike των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» μεταξύ του Δημήτρη Αντωνιάδη και του Περικλή Ηλία να κριθεί σε αγώνα μεταξύ των δύο αθλητών στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στις 10 Ιουλίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα