Την Δευτέρα η απόφαση για τους θεατές στο Τόκιο

Κώστας Ευθυμιάδης
Την Δευτέρα η απόφαση για τους θεατές στο Τόκιο

bet365

Η Επιτροπή Υγείας αποφασίζει την Δευτέρα αν θα επιτραπούν ή όχι θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την Δευτέρα θα βγει η κρίσιμη απόφαση για το αν θα υπάρχουν θεατές στα γήπεδα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Η επιτροπή Υγείας συνεδριάζει και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της στην κυβέρνηση, καθώς εξακολουθούν να είναι σε ισχύ τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Κυβέρνηση και οργανωτική επιτροπή ελπίζουν να έχουν καλά νέα καθώς με ήδη αποκλεισμένους τους ξένους θεατές, ελπίζουν να μπορέσουν να δουν από κοντά τους Αγώνες οι Ιάπωνες. Το πιθανότερο σενάριο είναι η παρουσία μέχρι και 50% ή έως και 10.000 θεατές στα μεγάλα στάδια, ωστόσο η επιτροπή Υγείας διατηρεί επιφυλάξεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού κινείται υπερβολικά αργά στην χώρα και εξετάζεται το σενάριο να επιτρέπονται φίλαθλοι που θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή θα έχουν κάνει μοριακό τεστ πριν την διεξαγωγή των αγώνων που θα παρακολουθήσουν.

Η πίεση για να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές είναι μεγάλη καθώς υπάρχουν φόβοι για έξαρση της πανδημίας στο Τόκιο (κυρίως), κάτι που αν γίνει θα ισοδυναμεί με καταστροφή στην ήδη πληγείσα οικονομικά, διοργάνωση.

Μέλος των ειδικών για την πανδημία, ο Σιγκέρου Ομι, ανέφερε πως θα ήταν «επιθυμία» τους να γίνουν οι Αγώνες χωρίς οπαδούς ώστε να ελεγχθεί η πανδημία. Με μόλις πέντε εβδομάδες να απομένουν για την διοργάνωση, τα προβλήματα είναι τεράστια καθώς υπάρχουν φίλαθλοι που έχουν προμηθευτεί χιλιάδες εισιτήρια, αλλά δεν γνωρίζουν πως και αν θα μπορέσουν τελικά να πάνε να δουν τους Αγώνες. Χιλιάδες ακόμη είναι σε αναμονή, καθώς δεν πωλούνται εισιτήρια μέχρι να βγει την Δευτέρα η τελική απόφαση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα