Δύσκολη αποστολή για Νικολαΐδη

Gazzetta team
Δύσκολη αποστολή για Νικολαΐδη

bet365

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα διεκδικήσει στο Λονδίνο το τρίτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο δρόμος του όμως μέχρι στο βάθρο των νικητών δεν θα είναι καθόλου εύκολος.

Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Πεκίνου θα αρχίσει τους αγώνες του το Σάββατο (11/8), αντιμετωπίζοντας στις 11:45 έναν τον Τούρκο Μπαχρί Τανρικουλού στην κατηγορία των +80 κιλών. Ο 32χρονος αντίπαλός του έχει να παρουσιάσει στην καριέρα του μεγάλες επιτυχίες, αλλά σε πιο χαμηλές κατηγορίες σωματικού βάρους, καθώς μόλις φέτος ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία. Είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στα -80κ. στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ενώ έχει αναδειχθεί τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, το 2001 και το 2007 στα -84κ. και το 2009 στα -87κ.

Αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιό του ο Νικολαΐδης θα προκριθεί στα προημιτελικά, όπου πιθανότατα θα βρει απέναντί του τον άνθρωπο που του στέρησε το χρυσό πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο, τον κάτοχο του τίτλου και Νο1 ταμπλό, τον Νοτιοκορεάτη Ντονγκμίν Τσα. Ο 26χρονος, που είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Σλοβένο Ιβάν Τραϊκοβιτς.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα