Στο Γίδι θα σβήσεις την προβατίνα με cocktail

Gazzetta team
Στο Γίδι θα σβήσεις την προβατίνα με cocktail
Η αγαπημένη μας χασαποταβέρνα επιστρέφει δυναμικά μετά την καραντίνα με εκπλήξεις στην αυλή της.

Πόσες καραντίνες περάσαμε αυτό το χειμώνα; Μία; Δύο; Τρεις; Δύσκολο να συμφωνήσουμε για τον ακριβή αριθμό τους, αφού πριν το τέλος της μίας μπαίναμε ήδη στην επόμενη. Αυτό, στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε -όσες καραντίνες κι αν περάσαμε τελικά- είναι πως το πρώτο πράγμα που θέλαμε να κάνουμε μόλις τελείωνε όλο αυτό το μαρτύριο ήταν να επισκεφτούμε ξανά τα αγαπημένα μας στέκια, όπως το Γίδι στο 17 της Λεωφόρου Τατοΐου στην Μεταμόρφωση, για ποτό και φαγητό.

Ο Βασίλης Ακρίβος, ιδιοκτήτης της αγαπημένης μας χασαποταβέρνας, έστησε στην αυλή του μαγαζιού ένα winebar στο οποίο -με τα μέτρα του lockdown να έχουν πια χαλαρώσει- θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ψαγμένες ετικέτες κρασιών και ξεχωριστά cocktails είτε για να μας ανοίξει η όρεξη είτε για να «σβήσουμε» τους εκλεκτούς κρεατομεζέδες που σερβίρει εδώ και χρόνια το Γίδι. Μια αυλή και ένα winebar που θα μας προετοιμάσουν για το καλοκαίρι που έρχεται.

Μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός -ελέω καραντίνας- από την τελευταία φορά που καταφέραμε να επισκεφτούμε το Γίδι ας θυμηθούμε μερικά πράγματα που μας έκαναν να το αγαπήσουμε.

Για αρχή, το ανοιχτό «χασάπικο» που βρίσκεται στα αριστερά της εισόδου και προσφέρει ιδιαίτερη θέα (και από τη σάλα και από την αυλή) στον πάγκο του χασάπη και στις ψησταριές.

Tα τραπέζια και την διακόσμηση που είναι ταμάμ για χασαποταβέρνα.

Την δροσερή αυλή όπου απολαμβάνουμε τους μεζέδες του.

Το μενού με τις σουβλακοσαλάτες, τα μπιφτέκια προβατίνας, το καρπάτσο αγελάδας, το προσούτο προβατίνας, το αρνάκι το αντικριστό, τα φρυγαδέλια και τα υπόλοιπα πιάτα που συνηγορούν πως στο Γίδι είναι κάθε μέρα Τσικνοπέμπτη.

Γίδι: Λεωφόρος Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση. Τηλ: 210 2828848