Το «Shot» του Τζόρνταν που ολοκλήρωσε τον «Last Dance» των Μπουλς (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Το «Shot» του Τζόρνταν που ολοκλήρωσε τον «Last Dance» των Μπουλς (pics & vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 22 χρόνια, ο Μάικλ Τζόρνταν έβαζε «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή στον «Last Dance» των Μπουλς χαρίζοντας στην ομάδα του Σικάγο τον 6ο τίτλο της στο δεύτερο «three peat»!

Bwin Leaderboard με απίστευτα έπαθλα* για όλους τους παίκτες! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ακόμα παραμένουν νωπές οι μνήμες και τα όσα είδαμε στο φοβερό ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζόρνταν και την τελευταία χρονιά της δυναστείας των Σικάγο Μπουλς.

Όλα αυτά συνέβησαν σαν σήμερα. Στις 14 Ιουνίου 1998. Όταν ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών οδηγούσε τους Μπουλς στο 6ο πρωτάθλημα σε διάστημα 8 χρόνων ευστοχώντας στο τελευταίο του σουτ ως παίκτης του Σικάγο.

Αν μη τι άλλο είχε «γράψει» τον επίλογό του στους «Ταύρους» με τον καλύτερο, τον πιο ονειρεμένο και τον τρόπο με τον οποίο του άρμοζε ως τον μεγαλύτερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών! Εκτός του ότι είχε δώσει το σύνθημα της ανατροπής με layup υπό την πίεση του Μπράιον Ράσελ μειώνοντας σε 86-85, ήταν και εκείνος που έπαιξε φοβερή άμυνα πάνω στον Καρλ Μαλόουν, με αποτέλεσμα να του κλέψει τη μπάλα και να πάρει πάνω του, την τελευταία επίθεση των Μπουλς.

Ο... Ράσελ ήταν ο μεγάλος άτυχος της Τζαζ, καθώς έπεσε για δεύτερη συνεχόμενη φάση «θύμα» του «Air», αυτήν την φορά «ξαπλώνοντας» σχεδόν στο παρκέ μετά την «σταυρωτή» ντρίπλα που «έφαγε». Ο Τζόρνταν βρήκε λίγα εκατοστά χώρο και με ένα άψογο τζαμπ σουτ έδινε το προβάδισμα με 87-86 στους Μπουλς. Αυτό ήταν! Η Γιούτα δεν μπόρεσε να αντιδράσει στα εναπομείναντα πέντε δευτερόλεπτα και ο Τζόρνταν πανηγύριζε εκστασιασμένος για τον 6ο τίτλο της καριέρας του, δείχνοντας στον αέρα του «Delta Center» έξι δάχτυλα!

Ήταν ο... Last Dance των Σικάγο Μπουλς!

ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ (Τζέρι Σλόαν): Μαλόουν 31, Ράσελ 7, Χόρνατσεκ 17 (1), Στόκτον 10 (1), Κιφ 2, Καρ 9, Μόρις 2, Άντερσον 5, Άισλι 3, Φόστερ

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (Φιλ Τζάκσον): Τζόρνταν 45 (3), Κούκοτς 15 (1), Χάρπερ 8, Πίπεν 8, Λόνγκλεϊ, Ρόντμαν 7, Κερ, Μπάρελ, Μπούσλερ 2, Ουένινγκτον 2

 

NBA Τελευταία Νέα