Η βραδιά που ο Ντέιλ Έλις ήταν... ακούραστος με 69 λεπτά συμμετοχής! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Η βραδιά που ο Ντέιλ Έλις ήταν... ακούραστος με 69 λεπτά συμμετοχής! (vid)

bet365

Πριν από 31 χρόνια ο Ντέιλ Έλις έγραφε μοναδική ιστορία στο ΝΒΑ σημειώνοντας ένα ρεκόρ το οποίο παραμένει στοιχειωμένο μέχρι και σήμερα!

Ήταν 9 Νοεμβρίου 1989 και το παιχνίδι στο «Bradley Center» του Μιλγουόκι μεταξύ των Μπακς και των Σιάτλ Σουπερσόνικς.

H εξέλιξη του αγώνα ήταν δραματική καθώς χρειάστηκαν πέντε παρατάσεις μέχρι να βγει ο τελικός νικητής! Μάλιστα τα 73 λεπτά ισοδυναμούσαν με το δεύτερο σε διάρκεια ματς στην ιστορία του ΝΒΑ αφού στην πρώτη θέση παραμένει μέχρι και σήμερα το παιχνίδι των Ρότσεστερ Ρόγιαλς με τους Ιντιανάπολις Ολίμπιανς το 1951. Τότε είχαν χρειαστεί έξι παρατάσεις και 78 λεπτά στο σύνολο για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι!

Βέβαια άλλες ήταν εποχές στις αρχές της δεκαετίας του '50 και αυτό διότι το σκορ ήταν μόλις... 75-73 για τους Ολίμπιανς, ενώ στην αναμέτρηση των Μπακς με τους Σουπερσόνικς, το Μιλγουόκι είχε επικρατήσει με... 155-154!

Από εκείνο το ματς έμελλε να περάσει στην ιστορία του ΝΒΑ ο Ντέιλ Έλις του Σιάτλ, ο οποίος είχε αγωνιστεί στα 69 από τα 73 λεπτά του ματς! Αριθμός ο οποίος παραμένει «στοιχειωμένος» μέχρι και σήμερα όσον αφορά τον παίκτη που πέρασε την περισσότερη ώρα στο παρκέ ενός αγώνα. Στην δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο (και άλλοτε παίκτης του Ηρακλή) Εξέβιερ ΜακΝτάνιελ, ο οποίος ήταν συμπαίκτης του Έλις σ' εκείνο το παιχνίδι και είχε αγωνιστεί 68 λεπτά από τη πλευρά του.

Για την... ιστορία ο Έλις είχε σε αυτό το ματς 53 πόντους (!) με 15/32 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 14/17 βολές, ενώ ο ΜακΝτάνιελ είχε μετρήσει από τη πλευρά του 37 πόντους με 12/26 δίποντα, 13/20 βολες και 13 ριμπάουντ. Όσο για τους Μπακς; Ο πάλαι ποτέ παίκτης της ΑΕΚ, Ρίκι Πιρς, είχε σημειώσει 36 πόντους με 15/21 σουτ, ενώ άλλους 28 πόντους είχε πετύχει ο Άλβιν Ρόμπερτσον.

Θυμηθείτε αυτό το παιχνίδι

 

NBA Τελευταία Νέα