ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-2: Τα πιστόλια, τα μαχαίρια και το καρδιακό (pics & vid)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-2: Τα πιστόλια, τα μαχαίρια και το καρδιακό (pics & vid)

bet365

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις με Novi Specials (21+)

Ήταν 15/11 του 1999. Πέρασαν 20 χρόνια από ένα ντέρμπι που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο άδειο - λόγω τιμωρίας - «Νίκος Γκούμας».

Εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 χάρη στα τέρματα των Τζόρτζεβιτς στο 74' από εκτέλεση πέναλτι και Ζιοβάνι (90'+2'), με πλασέ μέσα από την περιοχή. Ετσι, ο Αλμπέρτο Μπιγκόν κάνει νικηφόρο ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά.

Η Ενωση έπαιζε με 10 παίκτες από το 64' χάρη στη δεύτερη κίτρινη που είδε ο Καλιτζάκης στο σκληρό τάκλιν στον Ζιοβάνι.

Το ματς ολοκληρώθηκε με φρικτά παράπονα της Ενωσης για τη διαιτησία του Βαγγέλη Δημητρόπουλου. Διαμαρτυρίες που είχαν να κάνουν κυρίως με το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Μαλαδένη στο τράβηγμα του Ελευθερόπουλου.

Ο Κασάπης μάλιστα έριξε κλωτσιά στον ρέφερι και τιμωρήθηκε για τις επόμενες... 24 αγωνιστικές! Ο Ντέμης Νικολαΐδης κι οι υπόλοιποι Έλληνες παίκτες της ομάδας, έθεσαν τον εαυτό τους εκτός Εθνικής για κάποιο διάστημα.

Πάντως, τα χειρότερα εκτυλίχθηκαν αργότερα, στο Members Club του γηπέδου.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης είχε λεκτικό επεισόδιο με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλο. Εκεί, ο σωματοφύλακας του Μητρόπουλος τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε στον αέρια, ενώ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ είχαν βγει και μαχαίρια.

Η ένταση οδήγησε τον 50χρονο οπαδό της Ενωσης, Ευάγγελο Θωμαΐδη στο θάνατο από καρδιακό επεισόδιο.

Ο Πέτρος Στάθης, αργότερα θα πει: «Δεν θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν σαν τις μικρές ομαδούλες. Ο Ολυμπιακός κουβαλάει τα κόμπλεξ από το Champions League, ήρθε στο ελληνικό πρωτάθλημα για να τα βγάλει. Ε, πρόβλημά του πιστεύω. Και στο τέλος θα μείνει μόνος του».

Από την πλευρά του, ο Νεστορίδης έκανε λόγο για «στημένη διαιτησία».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Λιούμπιτσα Τουμπάκοβιτς): Ατματζίδης, Πέτριτς, Μάρκος, Μαλαδένης, Σαβέφσκι (67’ Δέλλας), Σίριτς, Νικολαΐδης, Κοπιτσής (67’ Κατσαβός), Ζήκος, Κασάπης, Καλιτζάκης

Ολυμπιακός (Αλμπέρτο Μπιγκόν): Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Νινιάδης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (46’ Πασαλής), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Αλεξανδρής (67’ Γκόγκιτς), Πουρσαϊτίδης (69’ Κωστούλας)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα