Δέκα πράγματα που μάθαμε από την όγδοη αγωνιστική

Γιώργος Ντυμένος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την όγδοη αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την όγδοη αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ..
Το «Γ. Καραϊσκάκης» είναι... κάστρο
Ηταν τις Δεκεμβρίου του 2014 όταν ο Ολυμπιακός έχασε για τελευταία φορά στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα. Από τον ΠΑΟΚ. Εκτοτε έχουν περάσει 692 ημέρες και ακόμη δεν έχει βρεθεί ομάδα να τον κερδίσει. Σε 29 ματς έχει παραχωρήσει μία ισοπαλία. Μάλιστα οι 28 νίκες του είναι σερί, καθώς λίγες ημέρες μετά από εκείνο το ντέρμπι, είχε φέρει 2-2 με τον ΠΑΣ. Το χρονικό διάστημα είναι μεγάλο και πλέον το φαληρικό γήπεδο μπορεί να χαρακτηριστεί και «κάστρο».
Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να δέχεται «εύκολα» γκολ
Για δεύτερη σερί ματς «γκέλαρε» ο Παναθηναϊκός, καθώς μετά την ήττα από την Ξάνθη, έμεινε στο 1-1 με την Βέροια. Οι «πράσινοι» αρχίζουν να δέχονται... εύκολα γκολ και αυτό θα πρέπει να τους προβληματίσει. Στην Ημαθία η εστία τους παραβιάστηκε μετά από μόλις τέσσερις τελικές της «βασίλισσας», ενώ την περασμένη εβδομάδα οι Θρακιώτες τους έβαλαν δύο τέρματα με μόλις πέντε! Δηλαδή σε δύο κολλητά ματς έχουν δεχθεί τρία γκολ με εννέα τελικές παθητικό. Οταν η εστία σου παραβιάζεται κάθε τρεις απόπειρες των αντιπάλων σου, κάτι δεν... πάει καλά.
Ο ΠΑΣ έχει πολύ καλούς γυμναστές
«Τρένο» πάει ο ΠΑΣ, που συνέτριψε με 4-0 την ΑΕΛ. Παρότι προέρχονταν από αγωνιστική απραξία 20 ημερών. Οι Γιαννιώτες έχουν ήδη συμπληρώσει τέσσερις μήνες μέσα στο γήπεδο καθώς λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων ξεκίνησαν προετοιμασία στα τέλη του Ιουνίου, αλλά δεν δείχνουν να έχουν κανένα πρόβλημα. Διαθέτουν ρυθμό. Πλέον φαίνεται πως το τιμ των γυμναστών τους έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, σε συνεργασία βέβαια με τον Γιάννη Πετράκη.
Η Κέρκυρα έβγαλε...cojones
Οι Φαίακες πήγαν στο ματς με τον Αστέρα με πολλές ελλείψεις, ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε μία ενδεκάδα ανάγκης κυρίως στην άμυνα και προερχόμενη από βαριά ήττα στο Αγρίνιο. Παρόλα αυτά κέρδισε με 2-0 και «ξεκόλλησε» στην βαθμολογία. Αλλά δεν ήταν η νίκη, αλλά η εμφάνιση της Κέρκυρας που έκανε εντύπωση. Οι ποδοσφαιριστές της έπεφταν πρώτοι στις «μονομαχίες», το πάθος ξεχείλιζε και χάρη σε αυτό πήραν το ματς. Είχαν αυτό που λέμε...cojones.
Στον Ηρακλή δεν υπάρχει... ηρεμία
Αφήστε στην άκρη το αγωνιστικό σκέλος. Στο ματς του Ηρακλή με τον Ατρόμητο, αποτυπώθηκε ανάγλυφα – για ακόμη μία φορά – πώς το κλίμα στον Γηραιό δεν είναι καλό. Οι εν χορό αποδοκιμασίες προς την διοίκηση και τον Αμανατίδη από τον κόσμο, μόνο... ηρεμία δεν προσφέρουν. Η κατάσταση θυμίζει «καζάνι που βράζει» και ανά πάσα στιγμή μπορεί να... εκραγεί.
Ο Τόνι Σίλβα βγάζει... αυτοδυναμία
Πείτε το τύχη, ρέντα, ικανότητα, όπως θέλετε. Η ουσία είναι πως ο Τόνι Σίβλα δείχνει να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός του Λεβαδειακού που σκόραρε εναντίον του Παναιτωλικού, έχει πετύχει τρία γκολ σε τέσσερα ματς με μόλις έξι τελικές. Παράλληλα «μετρά» και μία ασίστ. Ετσι έχει συμμετοχή στα τέσσερα από τα επτά φετινά τέρματα των Βοιωτών. Το ποσοστό του είναι 57,1%. Βγάζει άνετα... αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Η ΑΕΚ έχει... θέμα στο γκολ
Είναι διαφορετικό να το βλέπεις, από το να το γράφεις με αριθμούς. Μετά το 0-0 με τον Πανιώνιο, οι επιθετικές επιδόσεις της Ενωσης έχουν... καταποντιστεί. Η Ενωση μέχρι στιγμής έχει δώσει οκτώ επίσημα ματς και έχει σκοράρει μόνο στα τρία! Δηλαδή σε λιγότερα από τα μισά. Εκ των οποίων μόνο το ένα ήταν στο ΟΑΚΑ. Αυτό με την Ξάνθη (4-1). Αντίθετα έχασε από την Σεντ Ετιέν με 1-0 και έχει φέρει «λευκές» ισοπαλίες κόντρα σε Ηρακλή και «κυανέρυθρους». Με τέτοιες επιδόσεις στο σκοράρισμα, είναι δύσκολο να διεκδικήσεις τίτλο.
Τα γκολ του Τόνσο είναι βαθμοί
Ο Αργεντινός χαφ αποκτήθηκε το καλοκαίρι με σκοπό να δώσει λύσεις στο δημιουργικό πρόβλημα που είχε το καλοκαίρι ο Ατρόμητος. Στα τελευταία δύο ματς, μας δείχνει και τις εκτελεστικές του ικανότητες. Μάλιστα τα γκολ του είναι πολύτιμοι βαθμοί για τους Περιστεριώτες. Βρήκε δίχτυα με την Βέροια, σκόραρε στο Καυταντζόγλειο και αυτά τα δύο τέρματα «μεταφράζονται» σε τέσσερις επιπλέον βαθμούς στην κατάταξη. Τέρμα και... δίποντο είναι μέχρι στιγμής.
Το «μεγάλο» πρόβλημα του Αστέρα είναι η άμυνα
Θεωρητικά μετά από πέντε ματς, το να έχεις μόλις τέσσερα τέρματα ενεργητικό εκ των οποίων τα δύο πέναλτι και το ένα αυτογκόλ, «ακούγεται» κάπως. Ωστόσο ύστερα από το παιχνίδι της Κέρκυρας φαίνεται πως το «μεγάλο» πρόβλημα του Αστέρα είναι η άμυνα. Οχι ότι... μπροστά δείχνει κάτι εξαιρετικό, αλλά τα «μετόπισθεν» δεν λειτουργούν σωστά. Τα «πειράματα» με μπακ ή «εξαρο-οκτάρια» να παίζουν κεντρικοί αμυντικοί (Μπέρτος ή Κουρμπέλης) δεν «βγαίνουν» γιατί οι συγκεκριμένοι παίκτες, απλά δεν είναι στόπερ. Μπορεί κατά συνθήκες να έχουν παίξει εκεί κάποιες φορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν να «μονιμοποιηθούν» εκεί. Ετσι δεν μπορούν να βοηθήσουν όσο μπορούν. Παράλληλα ο μόλις ένας που υπάρχει στο ρόστερ (Σεφίλ), δεν έχει σε καμία περίπτωση δικαιώσει τις προσδοκίες. Εκ των αποτελεσμάτων φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι στον Αστέρα έκαναν μεγάλο λάθος που δεν πήραν παίκτη σε αυτή τη θέση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τριανταφυλλόπουλου.
Η Ξάνθη έχει εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας
«Τεράστιο» βλέπουν στην Ξάνθη το αντίπαλο τέρμα και θυμίζουν μπασκετμπολίστες που σουτάρουν ελεύθερες βολές. Οι Θρακιώτες μετά τον Παναθηναϊκό κέρδισαν και τον Πλατανιά εκτός έδρας, με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας. Στην Λεωφόρο είχαν δύο γκολ με πέντε τελικές και στην Κρήτη πέτυχαν ένα με μόλις τρεις. Δηλαδή σε δύο ματς έχουν τρία τέρματα με μόνο οκτώ προσπάθειές τους!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα