Ζέρσον: Δικαίωση ύστερα από δύο χρόνια

Ζέρσον: Δικαίωση ύστερα από δύο χρόνια

Ζέρσον: Δικαίωση ύστερα από δύο χρόνια

bet365

To Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον 20χρονο Ζέρσον, που με δύο χρόνια καθυστέρηση πέτυχε τα πρώτα του γκολ με την Ρόμα.

Το τελευταίο του γκολ είχε έρθει το Νοέμβριο του 2015, όταν ήταν ακόμα παίκτης της Φλουμινένσε. Πέρυσι, είχε περάσει 47 ώρες και 54 λεπτά από τη ζωή του, βλέποντας τους αγώνες της Ρόμα από τον πάγκο, περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη της Serie A. Και τώρα, έφτασε η στιγμή της εξιλέωσης. Η Ρόμα κέρδισε με 4-2 στη Φλωρεντία και με 12 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες έκανε νέο ρεκόρ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστική εκείνον που κανένας δεν περίμενε: τον 20χρονο Ζέρσον.

Ένας από τους λόγους που η διοίκηση της Ρόμα είχε δώσει λευκή επιταγή στον Βάλτερ Σαμπατίνι ήταν οι διασυνδέσεις του στη Λατινική Αμερική. Και το καλοκαίρι του 2015 ο Ιταλός παράγοντας αποφάσισε να ξοδέψει περίπου 17 εκατ. ευρώ για τον Βραζιλιάνο μέσο, τον οποίο άφησε στη Φλουμιμένσε μέχρι το τέλος του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος (για έξι μήνες). Τον Ιανουάριο του 2016 ο Ζέρσον έκανε το ταξίδι μέχρι τη Ρώμη μόνο και μόνο για να επιστρέψει στην πρώην ομάδα του, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση ξένου.

Άλλοι έξι μήνες στη Βραζιλία και η προσαρμογή του άργησε στην Ιταλία, κάτι που τώρα βλέπει ξεκάθαρα και ο ίδιος. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες και από την αρχή φάνηκε ότι ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο Σαμπατίνι είχε τη φαεινή ιδέα να του στείλει δώρο στο Ρίο Ντι Τζανέιρο, λίγο πριν ξεκινήσει για τη Ρώμη, μία φανέλα με το νούμερο 10. Η πρόθεση μπορεί να ήταν καλή, αλλά οι οπαδοί τα έβαλαν – αδίκως – με τον νεαρό Βραζιλιάνο, καθώς αυτό το νούμερο ανήκε μόνο σε έναν: στον Τότι.

Ύστερα από ένα χρόνο καθυστέρησης ο Ζέρσον τέθηκε στη διάθεση του Σπαλέτι, όμως ποτέ δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του. Και στο ματς με την Γιουβέντους το Δεκέμβριο του 2016 ήρθε η καταστροφή. Κάκιστη η εμφάνιση, με τον Βραζιλιάνο να βγαίνει αλλαγή στο ημίχρονο και τους Ιταλούς να βλέπουν πίσω από την κίνηση του Σπαλέτι ένα κρυφό μήνυμα με αποδέκτη τη διοίκηση: με τέτοιες λύσεις στο ρόστερ scudetto δεν πρόκειται να έρθει. Ο Ζέρσον δεν θα έκανε ούτε μία εμφάνιση μέχρι το τέλος της σεζόν. Και τον Ιανουάριο θα έφτανε μία ανάσα από την έξοδο. Λιλ και Ρόμα είχαν συμφωνήσει για το δανεισμό του για 3 εκατ. ευρώ, με την οψιόν αγοράς να ανέρχεται στα 15. Ο πατέρας του, όμως, τον συμβούλευσε να μείνει στην Ρόμα. Και εκείνος τον άκουσε.

Στο ματς με την Τσέλσι για το Champions League το όνομά του βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα των Τζαλορόσι για πρώτη φορά έπειτα από δέκα ολόκληρους μήνες. Λίγες ημέρες αργότερα ήταν βασικός και στη νίκη επί της Κροτότε. Και, τώρα, απέναντι στην Φιορεντίνα πέτυχε τα πρώτα του γκολ στη Serie A. «Τον Θεό, τον προπονητή και την υπόλοιπη ομάδα», ήταν κατά σειρά εκείνοι που ευχαρίστησε. Κάτι τυπικό για Βραζιλιάνο. Ξέρει, όμως, ότι χρωστάει πολλά στον Ντι Φραντσένκο, που τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή. «Τον είχα παρακολουθήσει όταν ήμουν στην Σασουόλο. Ήξερα ότι έχει την ικανότητα να παίξει στα δεξιά», αποκάλυψε ο τεχνικός της Ρόμα.

«Ήταν μία δοκιμή στην τελευταία προπόνηση και έδειξε ότι λειτουργεί», θα πει ο τεχνικός διευθυντής Μόντσι. «Μας κάνει πιο απρόβλεπτους». Κάποια στιγμή βγήκε αλλαγή και ο μορφασμός του φανέρωνε πόνο. Όλοι πίστεψαν ότι είχε τραυματιστεί, αλλά ο Ζέρσον ξεκαθάρισε τα πράγματα: ήταν απλά κουρασμένος, καθώς ύστερα από ένα χρόνο απραξίας χρειάζεται ρυθμό. «Νιώθω παράλληλα και κούραση και χαρά».

Un’altra vittoria importantissima in trasferta... avanti così.. Bravo paiii @gersonsantoss

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephan El Shaarawy (@stewel92) στις

Όλοι έσπευσαν να του δώσουν συγχαρητήρια. Ο Στρόοτμαν στο twitter, ο Ελ Σαράουι στο Instagram. Αλλά εκείνος αντιμετωπίζει τα πράγματα με εντυπωσιακή ωριμότητα. «Ο Σπαλέτι μου είχε δώσει ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα», θα πει μετά το ματς στην κάμερα του Roma TV. «Πέρυσι δεν ήμουν έτοιμος. Δεν είχα καταφέρει να προσαρμοστώ στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Ακόμα μάθαινα. Τώρα, έχω άλλη νοοτροπία και μπορώ να εκπληρώσω την προοπτική μου. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Νιώθω την αυτοπεποίθηση».

Δύο χρόνια για να αρχίσει ένα – ακριβό – ταλέντο να δείχνει δείγματα του ταλέντου του είναι σπάνια πολυτέλεια. Ρόμα και Ζέρσον, όμως, έδειξαν υπομονή και δείχνουν ότι μπορούν να ανταμειφθούν για αυτό. Όπως γράφει και το hashtag που δημιουργήθηκε μετά την μεγάλη του εμφάνιση στο Artemio Franchi: «#scusateilritardo», «συγνώμη για την καθυστέρηση».

 

SERIE A Τελευταία Νέα