Όνειρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες για Πάρκερ

Γιάννης Ράμμας
Ο Τόνι Πάρκερ μετρά αντίστροφα για την πρώτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι εύχεται να τη συνδυάσει με ένα μετάλλιο.

Ο Γάλλος NBAers (σ.σ. Σπερς) θα δώσει για πρώτη φορά το «παρών» σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι η προσμονή είναι μεγάλη.

«Πρόκειται για τεράστιο επίτευγμα. Είμαι πολύ υπερήφανος, που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένα όνειρο, που γίνεται πραγματικότητα. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρός, έβλεπα τη Dream Team στους Αγώνες του 1992 κι έλεγα στον εαυτό μου "Θέλω να αγωνιστώ κι εγώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες". Τώρα, έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω. Είναι κάτι το απίστευτο για εμένα και τους συμπαίκτες μου» εξήγησε στο FIBA.com ο 30χρονος All Star και συνέχισε αναφορικά με τους στόχους των «Les Blues» στο Λονδίνο:

«Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να επιστρέψουμε με ένα μετάλλιο. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και νομίζω πως μπορούμε να παλέψουμε για μία απ' τις πρώτες τρεις θέσεις. Θα είναι δύσκολο. Πολλές ομάδες μπορούν να φτάσουν στα μετάλλια και πρέπει να αποδώσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας κάθε ημέρα του τουρνουά. Οι Η.Π.Α. κι η Ισπανία είναι τα φαβορί, αλλά υπάρχουν κι άλλες χώρες, όπως εμείς, η Βραζιλία κι η Αργεντινή, για παράδειγμα, που μπορούμε να ανταγωνιστούμε για ένα μετάλλιο. Η πρόκληση είναι πολύ συναρπαστική».