Με 8 και πάλι καλά...

Gazzetta team
Με 8 και πάλι καλά...

bet365

Το θέατρο του παραλόγου παίχτηκε για ακόμα μία φορά στο ελληνικό βόλεϊ, αυτή την φορά για το κύπελλο. Απευθείας Final-8, καθώς αποχώρησαν (μετά επέστρεψαν αλλά ήταν αργά), Εθνικός, ΕΑΠ και Κηφισιά.

Και ναι αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή βρέθηκε λύση για το ταλαίπωρο Κύπελλο βόλεϊ στους άνδρες. Ναι έναν θεσμό που ουσιαστικά η ΕΣΑΠ έχει υποβαθμίσει ζητώντας και καταφέρνοντας να μην βγαίνει ο κάτοχός του στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως ίσχυε εδώ και χρόνια.


Το φετινό κύπελλο τελικά θα διεξαχθεί με την μορφή Final-8 και θα πάρουν μέρος σε αυτό μόνο 8, οι οποίες και θα περάσουν απευθείας στην τελική φάση. Για να γίνει αυτό παίχτηκε ένα θέατρο του παραλόγου στο οποίο φάνηκε ξεκάθαρα πως το οικονομικό πρόβλημα των ομάδων είναι τόσο μεγάλο, που δεν θα έπρεπε να μιλάμε για επαγγελματικό βόλεϊ.


Αρχικά οι Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Κηφισιά και ΕΑ Πατρών τόνισαν πως δεν μπορούν να καλύψουν τις μετακινήσεις και αποσύρονται από τον θεσμό. Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη και του είπε πως θα κάνει μια προσπάθεια για να βρεθεί λύση.


Η πιο σοβαρή λύση φάνηκε να είναι να γίνουν αγώνες των δύο ομίλων, βοράς και νότος, προκειμένου οι ομάδες να μην έχουν μεγάλες μετακινήσεις. Σε αυτό υπήρξε συμφωνία και μάλιστα η Ομοσπονδία διαβεβαίωσε τις τρεις ομάδες που αρχικά είχαν πρόβλημα, πως θα κάλυπτε τα έξοδα για να γίνουν κανονικά τα παιχνίδια. Ωστόσο την στιγμή που οι Εθνικός, Κηφισιά και ΕΑΠ είπαν πως δέχονται, η Λαμία έκανε ένσταση λέγοντας πως έχει περάσει η διορία, ενώ και ο Ολυμπιακός ήταν αντίθετος, καθώς δεν ήθελε να παίξει παιχνίδια την περίοδο που θα λείπει ο Φιλίποφ.


Έτσι πάρθηκε η απόφαση να διεξαχθεί απευθείας το Final-8 με τον θεσμό αλλά και το βόλεϊ συνολικά να δέχονται ένα ισχυρό χτύπημα. Το σίγουρο είναι πάντως πως αν κάποια ομάδα δεν μπορεί να καλύψει έξοδα ταξιδιού για να έναν θεσμό, τότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για επαγγελματικό βόλεϊ, κάτι που επιτέλους πρέπει να κοιτάξει και η ΕΣΑΠ, η οποία ας μην ξεχνάμε είναι αυτή που υποβάθμισε εντελώς τον θεσμό ζητώντας και πετυχαίνοντας να μην βγαίνει Τσάμπιονς Λιγκ ο κάτοχος του θεσμού.


Στην Ομοσπονδία πάντως είναι απίστευτα ενοχλημένοι με τα όσα συμβαίνουν και τις επόμενες ημέρες αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι απαντήσεις που θα δοθούν.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα