Ολυμπιακοί Αγώνες: Εξαιρετικός ο Κυνηγάκης, 5ος στα 10 χιλιόμετρα (vid)

Φώτης Καρακούσης
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εξαιρετικός ο Κυνηγάκης, 5ος στα 10 χιλιόμετρα (vid)

bet365

Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση, ο Θανάσης Κυνηγάκης κατάφερε να μπει στην πρώτη εξάδα στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης, τερματίζοντας τελικά στην 5η θέση.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ταξίδι του σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Θανάσης Κυνηγάκης. Ο μόλις 23 ετών κολυμβητής μας συμμετείχε για πρώτη φορά στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού και κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Ο Κυνηγάκης ήταν συνεχώς στην πρώτη εξάδα ειδικά μετά τα πρώτα 5 χιλιόμετρα, δεν έπεσε ποτέ κάτω από την 6η θέση, ενώ στα 7 χιλιόμετρα έδειξε πως θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και σε ένα μετάλλιο.

Δεν μπόρεσε, αλλά σίγουρα έδειξε πως το μέλλον του ανήκει και με το παραπάνω, καθώς είναι σπουδαίο για ένα αθλητή της ηλικίας του να κατακτά την 5η θέση σε έναν τέτοιο τελικό. Μια 5η θέση που ήταν και η καλύτερη για την ελληνική κολύμβηση στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό αυτό κατέκτησε ο Γερμανός, Φλοριάν Γουέλμπρουκ με χρόνο 1:48:33.7, στην δεύτερη θέση παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο ήταν ο Ούγγρος, Κριστόφ Ρασόφτσκι με 1:48:59.0, τρίτο ήταν ο Ιταλός, Γκρεγκόριο Παλτρινέλι με 1:49:01.1. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Ισραηλινός, Μάταν Ροντίτι με 1:49:24.9 και ο μεγάλος Θανάσης Κυνηγάκης ήταν στην 5η θέση με 1:49:29.2.

10 χιλιόμετρα

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα