Όταν ο «Έρικ το χέλι» κολυμπούσε για πρώτη φορά σε πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων

Δημήτρης Ντζάνης
Όταν ο «Έρικ το χέλι» κολυμπούσε για πρώτη φορά σε πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων

bet365

Ο Έρικ Μουσαμπανί από την Ισημερινή Γουινέα, κολύμπησε για πρώτη φορά σε πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων στους Ολυμιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ, προσφέροντας μια ξεχωριστή στιγμή.

Είναι από τις στιγμές που ο αθλητισμός προσφέρει μοναδικές στιγμές. Γυρίζουμε πίσω στο χρόνο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, με τον Έρικ Μουσαμπανί να γράφει τη δική του ιστορία, μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία.

Ο 44χρονος σήμερα Μουσαμπανί εκπροσώπησε την Ισημερινή Γουινέα (χώρα της δυτικής Αφρικής) στα 100μ. ελεύθερο. Όμως για πρώτη φορά έβλεπε μπροστά του πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Μετείχε στην 1η σειρά των προκριματικών, με άλλους δύο κολυμβητές και πήρε τη νίκη.

Πώς; Οι αντίπαλοί του έκαναν άκυρη εκκίνηση. Έτσι ο Έρικ Μουσαμπανί κολύμπησε μόνος του, τερματίζοντας σε 1:52.72, επίδοση που είναι η αργότερη που έχει σημειωθεί στο αγώνισμα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως για τον ίδιο ήταν εθνικό ρεκόρ.

Οι δημοσιογράφοι του έδωσαν το παρατσούκλι ο «Έρικ το χέλι», με τον αθλητή να παίρνει μέρος την επόμενη χρονιά στα 50μ. ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα.

Ο Μουσαμπανί κατάφερα να κατεβάσει το ρεκόρ του στα 100μ. ελεύθερο στα 56.90 το 2004, όμως έχασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, καθώς δεν εξασφάλισε βίζα. Το 2012 ανέλαβε προπονητής στην εθνική ομάδα κολύμβησης της Ισημερινής Γουινέας.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα