Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Παλτρινιέρι και Φαν Ρούβενταλ ξανά τον τίτλο στα 5 χλμ. open water, 20ός ο Ζαχαριάδης

Δημήτρης Ντζάνης
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Παλτρινιέρι και Φαν Ρούβενταλ ξανά τον τίτλο στα 5 χλμ. open water, 20ός ο Ζαχαριάδης

bet365

Με καθυστέρηση δύο ημερών άρχισαν στην παραλία της Όστια τα αγωνίσματα του open water, με τον Ιταλό, Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι στους άνδρες και την Ολλανδή, Σάρον φαν Ρούβενταλ στις γυναίκες να διατηρούν τον ευρωπαϊκό τους τίτλο. Στην 20ή θέση ο Κώστας Ζαχαριάδης στους άνδρες.

Ο Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι στους άνδρες και η Σάρον φαν Ρούβενταλ διατήρησαν τον ευρωπαϊκό τους τίτλο στην απόσταση των 5 χλμ. του open water στην πρεμιέρα των αγωνισμάτων κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Έπειτα από διήμερη αναβολή εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων στην παραλία της Όστια, το open water άρχισε με τους αγώνες των 5 χλμ. σε άνδρες και γυναίκες.

Στους άνδρες ο Ιταλός, Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι έδωσε μάχη με τον συμπατριώτη του Ντομένικο Ατσερέντζα, χτυπώντας τελικά 1ος την πλάκα χρονομέτρησης στον τερματισμό με 52:13.5. Ο Ατσερέντζα πήρε το ασημένιο μετάλλιο σε 52:14.2 και ο Γάλλος, Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ το χάλκινο (52:20.9).

Ο Παλτρινιέρι, ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο στα 1.500μ. ελεύθερο, διατήρησε τον ευρωπαϊκό του τίτλο, σε ένα ονειρεμένο δίμηνο: Πρωταθλητής κόσμου στη Βουδαπέστη στα 1.500μ. ελεύθερο και στα 10 χλμ. στο open water, πρωταθλητής Ευρώπης στη Ρώμης στα 800μ. ελεύθερο, στα 5 χλμ στο open water και την Κυριακή (21/8, 11:00), έχει δηλώσει συμμετοχή και στα 10 χλμ.


Στην 20ή θέση ο Ζαχαριάδης

Ο Κώστας Ζαχαριάδης ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή στα 5 χλμ. Ο 18χρονος Έλληνας αθλητής, στην παρθενική του εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση, κατετάγη 20ός με χρόνο 56:44,2.

open water

Τρίτο σερί χρυσό η Φαν Ρούβενταλ

Μεγάλη μάχη έγινε στον αγώνα των γυναικών, όμως η Ολλανδή Σάρον φαν Ρούβενταλ κατάφερε να γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης για 3η σερί διοργάνωση στα 5 χλμ. και να φθάσει στα 8 χρυσά μετάλλια στο open water σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

open water


Η 26χρονη τερμάτισε σε 56:58,7, με την Ισπανίδα, Μαρία Ντε Βάλντες Ακλβάρεζ να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο (57:00,2), την Ιταλίδα, Τζούλια Γκραμπιελέσκι το χάλκινο (57:00,3), ενώ εκτός βάθρου έμεινε η Πορτογαλίδα, Αντζέλικα Αντρέ (57:00,4).

 

Τελευταία Νέα