Κυριάκος Γιαννόπουλος στο Gazzetta: «Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση της FINA για το παγκόσμιο της Φουκουόκα»

Δημήτρης Ντζάνης
Κυριάκος Γιαννόπουλος στο Gazzetta: «Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση της FINA για το παγκόσμιο της Φουκουόκα»

bet365

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ και νέος αντιπρόεδρος της LEN, Κυριάκος Γιαννόπουλος εξέφρασε τη σύγχυση που υπάρχει για την τύχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013 στη Φουκουόκα.

Η ανακοίνωση της FINA για την τέλεση παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου για αυτό το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη (18 Ιουνίου - 3 Ιουλίου), εκτός από τον «πονοκέφαλο» που προκαλεί στη διαμόρφωση του αγωνιστικού προγράμματος, κυρίως σε συλλογικό επίπεδο στην υδατοσφαίριση, δημιούργησε και μια σύγχυση.

Πολλοί πιστεύουν πως το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης αντικαθιστά αυτό της Φουκουόκα, που ήταν να γίνει το 2021, εξ αιτίας της πανδημίας μετατέθηκε για φέτος το καλοκαίρι και προ μερικών πήγε για το καλοκαίρι του 2023.

Όμως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά, το αντίθετο μάλιστα. Μέσα από τα λόγια του προέδρου της FINA, Αλ Μουσαλάμ «για τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα της FINA τα επόμενα τέσσερα χρόνια», το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα το 2023 και της Ντόχα, που έχει πάει για τον Ιανουάριο του 2024, δεν έχουν ακυρωθεί.

«Είναι αλήθεια πως αυτή τη στιγμή δεν έχει διευκρινιστεί για το αν θα γίνει ή όχι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα, που μεταφέρθηκε για τιο 2013 και εμείς περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από τη FINA» δηλώνει στο Gazzetta o πρόεδρος της ΚΟΕ και ένας εκ των νέων αντιπροέδρων της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN), Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Για το αν υπήρχε κάποια ένδειξη στις τάξεις της LEN για την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος τόνισε: «Όχι, εμείς μέχρι το Σάββατο είχαμε επικεντρωθεί στις εκλογικές διαδικασίες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στη Φρανκφούρτη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα