Ιστιοπλοΐα: Ξεκινά με 400 σκάφη η 31η Athens International Sailing Week

Newsroom
Ιστιοπλοΐα: Ξεκινά με 400 σκάφη η 31η Athens International Sailing Week

bet365

Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή (4/11) πρεμιέρα της 31ης Athens International Sailing Week 2022» που διοργανώνεται από την ομοσπονδία της ιστιοπλοΐας και πέντε ναυτικούς ομίλους στον Σαρωνικό (Ν.Ο.Π. Φαλήρου, Ν.Ο. Καλαμακίου, Ν.Ο.Ε., Ι.Ο.Π. ΔΕΗ και Ν.Ο.Κ. Βουλιαγμένης).

Στην ετήσια διοργάνωση της ιστιοπλοϊας έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 400 σκάφη με 440 αθλητές και αθλήτριες.

Πολύ μεγάλος αριθμός αν αναλογιστεί κανείς πώς έχουν διαμορφωθεί οι διεθνείς οικονομικές συνθήκες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Εκτός από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν ιστιοπλόοι από Κύπρο, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Κροατία, Μαλαισία και Βερμούδες.

Για τα ελληνικά σκάφη αποτελεί αγώνα πρόκρισης για τον καταρτισμό των εθνικών ομάδων, ενώ ταυτόχρονα θα γίνουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα των ολυμπιακών κατηγοριών.

Η «31η Athens International Sailing Week» χωρίζεται σε δύο φάσεις. Πρώτα θα διεξαχθούν οι ολυμπιακές κατηγορίες και αμέσως μετά οι διεθνείς. Ο αγώνας ολοκληρώνεται στις 13 Νοεμβρίου.

Ο Ν.Ο. Καλαμακίου θα διοργανώσει τα ILCA 6 γυναικών (20 σκάφη) και ILCA 7 ανδρών (32), ο Ι.Ο.Π. ΔΕΗ τα 470 mixed (6) και τα 49er (3) και ο Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης τα iQFOiL ανδρών – γυναικών (9).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα