Η Πάτρα «φοράει τα καλά της» για το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, Kitefoil & TT:R!

Newsroom
Η Πάτρα «φοράει τα καλά της» για το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, Kitefoil & TT:R!

bet365

Σημαντική στιγμή για τους φίλους των θαλάσσιων σπορ, καθώς την Πέμπτη, 1/9, θα διεξαχθεί στο Δρέπανο το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, Kitefoil & TT:R. Το Gazzetta μίλησε με τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, Κώστα Καλογερόπουλο και τον πρόεδρο του αθλητικού σωματείου Cape Drepano, Ντίνο Μπέλεχα για την σημαντική αυτή διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι πως στον περισσότερο κόσμο που αγαπάει την θάλασσα και ασχολείται με τα θαλάσσια σπορ στην χώρα μας, το Kite Surf είναι σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό ένα ωραίο σπορ που κυρίως γίνεται για διασκέδαση. Ένα σπορ, όμως, που σε πολλές χώρες έχει κερδίσει το δικό του κοινό ως άθλημα και στόχος είναι αυτό να γίνει και στην χώρα μας.

Και για να μπορεί ένα άθλημα να αγκαλιαστεί από τον κόσμο και να προσελκύσει όσους περισσότερους αθλητές γίνεται, χρειάζονται αγώνες. Ειδικά στο συγκεκριμένο άθλημα, στο οποίο οι αγώνες στην χώρα μας λείπουν. Για την ακρίβεια έλειπαν, καθώς την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου θα γραφτεί ιστορία με το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, Kitefoil & TT:R!

Ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Δρέπανο της Πάτρας και το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει πολλούς φίλους του αθλήματος και συνολικά των θαλάσσιων σπορ.

Τη διοργάνωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος έχει αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλός Πατρών και το αθλητικό σωματείο Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Η διεξαγωγή του έχει τεράστια σημασία, καθώς είναι το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά την οριστική αναγνώριση του αθλήματος ως Ολυμπιακό πριν από δύο χρόνια! Μέσα από τους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο Δρέπανο, θα συσταθεί η Εθνική ομάδα του αθλήματος, η πρώτη στην ιστορία του. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός του αθλητικού μέρους, τη διοργάνωση θα πλαισιώνουν και διάφορες παράλληλες δραστηριότητες αλλά και μουσικό φεστιβάλ με live από γνωστές μπάντες, καθώς και street food. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, οι οποίοι εκτός από τον αγώνα, θα μπορούν να πάρουν μέρος σε όλες τις δράσεις.

Το Gazzetta μίλησε με τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, Κώστα Καλογερόπουλο και τον πρόεδρο του αθλητισμού σωματείου Cape Drepano, Ντίνο Μπέλεχα για το σημαντικό αυτό γεγονός που σηματοδοτεί μια αλλαγή εποχής για το άθλημα.

Δρέπανο

Καλογερόπουλος: «Είναι ένα πέρασμα από την διασκέδαση στο άθλημα»

Αρχικά, μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, Κώστα Καλογερόπουλο, θέλοντας να μάθουμε το πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα της διεξαγωγής του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

«Η αλήθεια είναι πως για χρόνια υπήρχαν προσπάθειες να γίνει Ολυμπιακό άθλημα και από την στιγμή που έγινε, έπρεπε να κάνουμε και εμείς την προσπάθειά μας, για να βγει και η Εθνική μας ομάδα. Να γίνει δηλαδή προσπάθεια να γράφονται αθλητές. Έτσι ήρθε και η ώρα να γίνει το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Εδώ έρχεται η Ομοσπονδία που στάθηκε δίπλα μας. Όσον αφορά την τοποθεσία, χρόνια το Δρέπανο είναι περιοχή που τραβάει όλους τους σερφίστες, όλον τον χρόνο. Και γι' αυτό αποφασίστηκε συμβολικά να γίνει το πρώτο στο Δρέπανο.

Εκεί αρχίζει και η δουλειά του Ομίλου που έχει την τεχνογνωσία μαζί με το Cape Δρέπανο και στήνουμε όλο αυτό. Το Πανελλήνιο αυτό έρχεται να επισημοποιήσει ένα πέρασμα από το fun σπορ σε μια άλλη φάση, με αγωνιστικές κατηγορίες και συγκεκριμένα πράγματα. Το πέρασμα αυτό είναι δύσκολο γιατί χρειάζονται συγκεκριμένα και πιστοποιημένα πράγματα για να τρέχουν όλοι με ίσους όρους».

Ποια είναι τα πρώτα προβλήματα που αντιμετωπίσατε;

«Οι δυσκολίες είναι πάρα πολύ μεγάλες και έχουν να κάνουν με λεπτομέρειες. Πετυχημένη διοργάνωση, άλλωστε, είναι αυτή που ναι μεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά λύνονται. Δεν υπάρχει διοργάνωση χωρίς προβλήματα.

Προβλήματα που ειδικά στο θαλάσσιο στίβο έχουν να κάνουν και με τις τοποθεσίες, γιατί στην χώρα μας δεν έχουμε μέρη που να πληρούν κυρίως τους κανόνες ασφαλείας.

Γι' αυτό και το Δρέπανο σημαίνει πολλά αυτή η διοργάνωση. Θα είναι μια παρακαταθήκη και μια αναγνώριση. Γιατί ως Δήμος Πατρέων, που έχει μια μεγάλη ακτογραμμή, θα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα σε βάθος χρόνου.

Επιπλέον, στα προβλήματα θα πρέπει να βάλουμε τη διαμόρφωση του χώρου. Στήσιμο του αγώνα με επιτροπές κλπ. Κυρίως είναι ο χώρος όπου θα πρέπει να υποστηρίξει και τους αθλητές, αλλά και τον κόσμο. Οι αγώνες είναι και Open και περιμένουμε και ξένους αθλητές».

Τι περιμένετε από την διοργάνωση;

«Το πρώτο είναι να γίνει μια πολύ καλή μετάβαση από την διασκέδαση στους αγώνες. Το Πανελλήνιο γίνεται σε ένα μέρος που αξίζει τον κόσμο και ευχόμαστε να γίνει ένας τόπος μόνιμης τέλεσης αγώνων που το αξίζει ο τουρισμός της Πάτρας. Θα μεγαλώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για το άθλημα αυτό. Είναι χαρά ότι υπάρχει ακόμα ένας όμιλος στην Πάτρα και επίσης όταν κάνεις καλές διοργανώσεις η Ομοσπονδία σου εμπιστεύεται ακόμα περισσότερες διοργανώσεις».

Δρέπανο

Μπέλεχας: «Η ανταπόκριση στα ετήσια φεστιβάλ, μας δημιούργησε την ανάγκη για κάτι μεγαλύτερο»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του αθλητικού σωματείου, Cape Drepano και συνδιοργανωτής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, Ντίνος Μπέλεχας, ανέφερε αρχικά για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα: «Όλα αυτά ξεκίνησαν από το 2001. Όταν την χρονιά εκείνη ανακαλύψαμε το καινούργιο στιλ, το kite surf, δημιουργήθηκε η ανάγκη για κάτι μεγαλύτερο. Γιατί μεγάλωσε και η κοινότητα των ανθρώπων που ασχολούνταν με το άθλημα».

Η αρχή δηλαδή έγινε πολλά χρόνια πριν...

«Ναι, ακριβώς. Πριν από 9 χρόνια διοργανώσαμε το πρώτο φεστιβάλ με την βοήθεια του πολεμικού ναυτικού, της τοπικής κοινότητας και της περιφέρειας. Μετά από 9 συνεχόμενα χρόνια που στο Δρέπανο είχαμε αυτά τα φεστιβάλ που μάζευαν πολύ κόσμο, αυτή την στιγμή ερχόμαστε και δίνουμε την δυνατότητα στον κόσμο να παρακολουθήσει κάτι ακόμα μεγαλύτερο».

Τι έγινε και άλλαξε η πολιτική και κυρίως η δυναμική του αθλήματος;

«Τι συνέβη και άλλαξε και έγινε πιο δυνατό; Μετά από 2 χρόνια κορονοϊού δεν κάνουμε τίποτα και τα πράγματα άλλαξαν μόλις το Kite Surf έγινε Ολυμπιακό Άθλημα. Αυτομάτως και εμείς αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Με την σφραγίδα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ομοσπονδία».

Ποια θα είναι η διαφορά του φεστιβάλ, με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα; Και δεν λέω μόνο στον τίτλο και τα μετάλλια.

«Η βασική διαφορά είναι πως μέχρι πρότινος πως ο κόσμος ερχόταν και έκανε το χόμπι του. Τώρα για να λάβει μέρος κάποιος πρέπει να είναι μέλος Ομίλου για να συμμετάσχει και μέσα από τους αγώνες αυτούς θα συσταθεί η Εθνική Ελλάδας. Η διοργάνωση αναμένεται να είναι υψηλού επιπέδου όσον αφορά τις υποδομές και είμαι σίγουρος πως ο κόσμος, αλλά και οι αθλητές θα χαρούν τους αγώνες αυτούς».

Και κλείνοντας ποιοι είναι οι στόχοι σας:

«Είναι όλο αυτό να μεγαλώσει και να το αγκαλιάσει η πατρινή κοινωνία. Να γίνεται κάθε χρονιά στην πόλη μας και να είναι κάθε χρόνο η γιορτή του Kite Surf».

 

Τελευταία Νέα