AEGEAN 600: Ταχύτερη διαδρομή στα σκάφη multihull, «έσπασε» το ρεκόρ στα monohull

Newsroom
AEGEAN 600: Ταχύτερη διαδρομή στα σκάφη multihull, «έσπασε» το ρεκόρ στα monohull

bet365

Τα ρεκόρ άρχισαν να καταρρίπτονται στον διεθνή αγώνα ανοιχτής θαλάσσης 600 ναυτικών μιλίων AEGEAN 600, με το Αιγαίο να αποτελεί ιδανικό στίβο.

Με δύο ρεκόρ διαδρομής και ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα συνεχίζεται ο Διεθνής Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης «AEGEAN 600». Το σουηδικό «Allegra» έθεσε ρεκόρ διαδρομής για την κατηγορία multihull (53:36:02) ενώ το γερμανικό «Rafale» «έσπασε» το περσινό ρεκόρ του «Atalanta II» στα monohull (σκάφη με μία γάστρα) καθώς τερμάτισε σε 63:02:20.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ιταλικού ιστιοφόρου ήταν 71:54.00. Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποιεί το «AETHER», το οποίο, προς το παρόν, βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις κατηγορίες IRC και ORC Double Handed. Η διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα ολοκληρωθεί με την Τελετή Λήξης το προσεχές Σάββατο (16/7), στο Λαύριο.

Το σουηδικό καταμαράν «Allegra», με μέση ταχύτητα 11,3 κόμβων, διένυσε την απόσταση των 600 ν.μ. σε 53 ώρες, 36 λεπτά και 02 δευτερόλεπτα και τερμάτισε μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα, χθες, αργά το απόγευμα, στις 19:36:02. Η συμμετοχή των multihull σκαφών δείχνει ότι το Αιγαίο Πέλαγος, με τις δεκάδες νησιά και τις βραχονησίδες, αποτελεί ιδανικό στίβο και για αυτή την κατηγορία σκαφών.

Και εφέτος το ελληνικό Αρχιπέλαγος προσφέρει μαγευτικές εικόνες για τους συμμετέχοντες. Οι αγωνιζόμενοι, με σύμμαχο το μελτέμι, απολαμβάνουν, με ιδανικές συνθήκες, το αγαπημένο τους άθλημα.

Η διαδρομή που σχεδιάστηκε «από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους» έχει εντυπωσιάσει τους αγωνιζόμενους, κάτι που υπογράμμισε και ο Ανδριάν Κέλερ, κυβερνήτης του «Allegra»: «Πρόκειται για έναν αγώνα με μεγάλο ενδιαφέρον και με πολλές προκλήσεις. Είναι εντελώς διαφορετικός από τους άλλους αγώνες των 600 ν.μ. και την διαφορετικότητά του την καθιστά η διαδρομή μέσα από τα ελληνικά νησιά που δημιουργεί πολλές προκλήσεις όχι μόνο λόγω της αλλαγής πορείας που ακολουθείται αλλά και των πολύ διαφορετικών συνθηκών ανέμου», υπογράμμισε ο έμπειρος ιστιοπλόος και περιγράφοντας την εμπειρία του, πρόσθεσε: «Σε αυτή τη διαδρομή επικράτησαν άνεμοι από 5 έως 30 κόμβους. Τα είχαμε όλα... Ήμασταν ακινητοποιημένοι για πέντε ώρες αλλά από την άλλη ξεπεράσαμε τους 27 κόμβους στην ταχύτητα του σκάφους. Το σκάφος μας είναι πολύ κατάλληλο για δυνατούς ανέμους, οπότε περάσαμε καλά, το απολαύσαμε πραγματικά».


Το γερμανικό «Rafale», με κυβερνήτη τον Φιλίπ Κάντελμπαχ, ολοκλήρωσε τη διαδρομή με μέση ταχύτητα 11 κόμβων. Τόσο ο κυβερνήτης όσο και το πλήρωμα δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ιστιοπλοϊκές συνθήκες και υπογράμμισαν ότι απόλαυσαν «κάθε σημείο της διαδρομής». Οι εκπρόσωποι του διοργανωτή ομίλου, Π.Ο.Ι.ΑΘ., και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής υποδέχτηκαν τόσο το «Allegra» όσο και το «Rafale» στη θάλασσα ενώ όταν έφτασαν στην «Olympic Marine πραγματοποιήθηκε μία μικρή γιορτή με σαμπάνιες κλπ.

αεγεαν

Εκτός από τα δύο ιστιοφόρα που πήραν την «κανονιά» για τις κατηγορίες τους, τερμάτισαν και ήδη βρίσκονται στη φιλόξενη «Olympic Marine», το «Hagar V», το «R-Six» και το «Leaps & Bounds 2». Τα υπόλοιπα ιστιοφόρα, με τη βοήθεια του μελτεμιού, συνεχίζουν την πορεία τους προς το Σούνιο. Το μελτέμι αναλόγως με τη περιοχή της διαδρομής, κυμαίνεται από 12 έως 25 κόμβους.

Το AEGEAN 600 διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) και συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Αττικής και η Olympic Marine. Υλοποιείται με την θεσμική συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγός είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η D. KORONAKIS S.A.

Φωτογραφία: Νίκος Αλευρομύτης / AEGEAN600 / ΠΟΙΑΘ

 

Τελευταία Νέα