Ιππασία: Η Παγκόσμια ομοσπονδία απέκλεισε Ρώσους και Λευκορώσους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κώστας Ευθυμιάδης
Ιππασία: Η Παγκόσμια ομοσπονδία απέκλεισε Ρώσους και Λευκορώσους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Η Παγκόσμια ομοσπονδία ιππασίας, εξέδωσε μία υποκριτική ανακοίνωση για την απουσία Ρώσων και Λευκορώσων από το Παρίσι, λέγοντας πως... ξετιμωρήθηκαν, αλλά δεν προλαβαίνουν να πάρουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ΔΟΕ ζήτησε να μπουν οι αθλητές των δύο κρατών έστω και στις διαδικασίες πρόκρισης σε όλα τα σπορ, ωστόσο ορισμένες ομοσπονδίες, όπως αυτή της ιππασίας, φαίνονται αποφασισμένες να μην το επιτρέψουν.

Η FEI ανακοίνωσε δεν μπορεί να επιτρέψει την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων στα προγράμματά της, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να έρθει σε κόντρα ουσιαστικά με την ΔΟΕ, που επιθυμεί παρουσία των αθλητών υπό ουδέτερο στάτους.

Η FEI τονίζει ωστόσο πως αιτία δεν είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά το ότι δεν έχουν αγωνιστεί από τις 2 Μαρτίου του 2022 και ως εκ τούτου δεν προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους βαθμούς στο σύστημα ranking για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για την γαλλική πρωτεύουσα. Οι προκρίσεις κλείνουν στις 31 Δεκεμβρίου...

Αρκετοί βέβαια κάνουν λόγο για υποκριτική στάση της ομοσπονδίας που μία εβδομάδα πριν το τέλος της προθεσμίας έβγαλε μια ανακοίνωση για τους αθλητές των δύο χωρών τους οποίους μέχρι τον Νοέμβριο είχε τιμωρημένους, λέγοντας ότι τώρα δεν είναι τιμωρημένοι, αλλά δεν προλαβαίνουν να προκριθούν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα