O πιο καλός ο μαθητής (pics & Vid)

Γιώργος Βαρίνος
Η Harley μας πρσκαλεί για μια γνωριμία με το άθλημα που κυριάρχησε τον προηγούμενο... αιώνα και ακόμα κυριαρχεί σήμερα. Το Flat Track. Δύο ευθείες και δύο στροφές. Αυτό είναι. Πρέπει να μην ισιώσουμε πουθενά και να στρίβουμε συνεχώς με drift. Με ένα εντελώς νορμάλ Street Rod 750. Συγγνώμη δεν κατάλαβα... Mε τι; Mα ζυγίζει 234 κιλά!!!

Με σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα καταφέρουμε να μην ρεζιλευτούμε, πήγαμε στην εκδήλωση της Harley για την γνωριμία με το Flat Track. Ουσιαστικά αφορούσε μια εμπορική εκδήλωση όπου 40 τυχεροί θα έκαναν γνωριμία με την Streed Rod οδηγώντας την στην πίστα Flat Track του Riding School Θανάσης Χούντρας, στο Πολυδένδρι. Μια πίστα που δημιούργησε η Red Bull στην Ελλάδα και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Η ίδια η Red Bull μάλιστα συμμετείχε στην εκδήλωση προσφέροντας τον DJ και τα ηχητικά, τα ενεργειακά ποτά, και την μεγάλη όμορφη τέντα όπου ο «δάσκαλος» Θανάσης Χούντρας, μας εξήγησε τις βασικές αρχές του Flat Track και τις ιδιαιτερότητες με την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα. Με την ευκαιρία λοιπόν της εκδήλωσης για τους φίλους της Harley, μας κάλεσαν για μια γνωριμία με το Flat Track.

H πίστα είναι μικρή με δύο στροφές και δύο μικρές ευθείες και αυτό είναι. Δειλά δειλά ένας-ένας οι Έλληνες δημοσιογράφοι της μοτοσυκλέτας, ανάμεσά τους και πρωταθλητές προηγούμενων εποχών σε διάφορες κατηγορίες, όπως ο Δημήτρης Παπανδρέου του ιστορικού Motorsport και ο Τάκης Μανιάτης του Bikeit, δοκίμασαν να στρίψουν υπό πλαγιολίσθηση την βαριά μοτοσυκλέτα... και μετά ήρθε η σειρά μας. Το πρόβλημα με την Street Rod ήταν πως είναι μια νορμάλ μοτοσυκλέτα με μεγάλο τεπόζιτο. Γεγονός που σε αναγκάζει να καθήσεις σχετικά πίσω και όχι εμπρός, ώστε να ελαφρώσεις τον πίσω τροχό για να γλυστρά πιο εύκολα. Ως δια μαγείας όμως, όλες αυτές οι «δυσκολίες» εξαφανίστηκαν στην πρώτη στροφή, ξεκινώντας μεγαλοπρεπέστατες πλαγιολισθήσεις με απόλυτο έλεγχο και δίχως ούτε μια φορά να τρομάξουμε ή να ανησυχήσουμε. Ο καταπληκτικός κινητήρας λες και έγινε προέκταση του δεξιού μας χεριού «άκουγε» τις εντολές μας και τις μετέτρεπε σε ατελείωτες πλαγιολισθήσεις, όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες. Μπράβο στην Harley που με τις εκδηλώσεις αυτές δίνει την ευκαιρία σε φίλους -και όχι μόνον- της μάρκας να γνωρίσουν το Flat Track.