Ολα όσα έγιναν στο Rally Dakar της Σαουδικής Αραβίας (pics)

Ολα όσα έγιναν στο Rally Dakar της Σαουδικής Αραβίας (pics)

Ολα όσα έγιναν στο Rally Dakar της Σαουδικής Αραβίας (pics)

Το νέο, τρίτο κεφάλαιο του πιο σκληρού αγωνιστικού event στον πλανήτη δικαιολόγησε τη φήμη του και με το παραπάνω!  

Ο Carlos Sainz ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του 2020 Dakar Rally, ανεβαίνοντας πρώτος τη ράμπα του τερματισμού στη Qiddiya της Σαουδικής Αραβίας, μετά από 5000 αγωνιστικά χιλιόμετρα!
Μετά από την ορίτζιναλ μορφή του με τερματισμό στο Dakar της Σενεγάλης και την ατελείωτη δοκιμασία να απλώνεται στην Αφρική και τη δεκαετία στα εξίσου αφιλόξενα εδάφη της Νότιας Αμερικής, φέτος το Dakar Rally μεταφέρθηκε στην Αραβική Χερσόνησο.

Διαφορετικό μέρος στο παγκόσμιο χάρτη, ίδια μορφολογία εδάφους, ίδια πρόκληση. Κι αυτό το διαπίστωσαν έμπρακτα οι συμμετέχοντες στην 42η εκδοχή της αγωνιστικής Οδύσσειας, με τους πιο ικανούς αλλά συνάμα και πιο τυχερούς να φτάνουν στην Ιθάκη του τερματισμού.

Για τον Sainz ήταν η τρίτη επιτυχία και μάλιστα με τρίτο διαφορετικό κατασκευαστή! Το 2010 είχε σπάσει το ρόδι αγωνιζόμενος με τη Volkswagen, το 2018 είχε πανηγυρίσει με την Peugeot, αυτή τη φορά γεύτηκε το νέκταρ της επιτυχίας οδηγώντας MINI. Κέρδισε 4 από τις 12 ειδικές διαδρομές και αναλαμβάνοντας τα ηνία της γενικής κατάταξης από τη Stage 3, δεν κοίταξε ξανά πίσω.

 
«Είμαι πολύ ευτυχισμένος, νιώθω πολύ υπερήφανος. Αυτή η επιτυχία ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια. Πολλή προπόνηση, δοκιμές, δούλεψα πολύ σε προσωπικό επίπεδο αλλά και με την ομάδα», είπε ο Sainz που παρότι έχει φτάσει στα 57, παραμένει… «ταύρος»!
 
«Είμαι χαρούμενος, κάναμε καλή δουλειά φτάνοντας δεύτεροι στον τερματισμό, αν και θα θέλαμε τη νίκη. Κάναμε 2-3 λάθη στην πορεία και είχαμε και πολλά κλαταρισμένα ελαστικά. Χαίρομαι όμως πολύ που αγωνιζόμαστε στη Μέση Ανατολή. Θα επιστρέψω του χρόνου με στόχο τη νίκη. Απλά θα χρειαστώ λίγη περισσότερη τύχη», είπε ο Al-Attiyah που αποτέλεσε το αντίπαλο δέος του Sainz από τη Stage 3 και μετά. Ωστόσο, κερδίζοντας μόνο την τελευταία διαδρομή, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του.
 
Το 2020 Dakar Rally αποτελεί λοιπόν παρελθόν. Η σκόνη ακόμα δεν έχει καθίσει και παρότι οι νικητές απολαμβάνουν της επιτυχίας το μεθύσι, οι ηττημένοι σκέφτονται ήδη τον αγώνα του 2021 που θα διεξαχθεί ξανά στα απαιτητικά εδάφη της Αραβικής Χερσονήσου.