WRC-Ράλι Πορτογαλίας: «Ζέσταμα» με Έβανς (pics & vid)

WRC-Ράλι Πορτογαλίας: «Ζέσταμα» με Έβανς (pics & vid)
Ο Ουαλός οδηγός της Toyota Gazoo Racing κυνηγάει την πρώτη φετινή του νίκη
Η Πορτογαλία φιλοξενεί τον τέταρτο από τους δώδεκα γύρους του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και ο Έλφιν Έβανς ήταν αυτός που ξεκίνησε με… φόρα στην Ιβηρική.

Μπορεί οι επίσημες ειδικές διαδρομές να ξεκινούν το πρωί της Παρασκευής, όμως η δράση ξεκίνησε με την καθιερωμένη διεξαγωγή του shakedown, που αποτελεί το… ζέσταμα για τη συνέχεια. Στην Πορτογαλία, αυτό εκτυλίχθηκε στη μήκους 4.6 χιλιομέτρων διαδρομή «Παρέδες».

Σε αυτή, τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Ουαλός οδηγός της Toyota Gazoo Racing - επίδοση που επιτεύχθηκε στο τέταρτο πέρασμά του. Τι θα λέγατε να κάνουμε μία βόλτα υψηλών ταχυτήτων με τον 32χρονο;



Έντονος ανταγωνισμός
Μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός ήταν ο νικητής στην προηγούμενη επίσκεψη του WRC στην Πορτογαλία, Οτ Τάνακ, με Hyundai i20 Coupe WRC.

Ακολούθησαν άλλα τρία Yaris WRC, με τον ταλαντούχο Κάλε Ροβάνπερα, τον Ιάπωνα Τακαμότο Κατσούτα και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιέν Οζιέ. Ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ο Γάλλος θα «καθαρίζει» τις χωμάτινες ειδικές του σκέλους της Παρασκευής, πράγμα που θα του κοστίσει.

Αντίθετα, ο Φινλανδός θα ευνοηθεί από τη σειρά εμφάνισης στο δρόμο αφού μετά την εγκατάλειψή του στο Ράλι Κροατίας, θα ξεκινά τις ειδικές πέμπτος. Πρέπει να τονίσουμε πως αν κερδίσει, θα γίνει ο νεότερος νικητής στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Οι καλύτεροι χρόνοι του shakedown:
1 Έλφιν Έβανς (Toyota) 3m05.9s
2 Οτ Τάνακ (Hyundai) +0.2s
3 Κάλε Ροβάνπερα (Toyota) +0.3s
4 Τακαμότο Κατσούτα (Toyota) +0.8s
5 Σεμπαστιέν Οζιέ (Toyota) +0.9s
6 Γκας Γκρίνσμιθ (M-Sport Ford) +1.2s
7 Τιερί Νεβίλ (Hyundai) +1.5s
8 Ντάνι Σόρντο (Hyundai) +1.7s
9 Πιερ Λουί Λουμπέ (2C Hyundai) +2.4s
10 Αντριέν Φουρμό (M-Sport Ford) +3.8s

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα highlights του shakedown στην Πορτογαλία.



Τα τρία επίσημα σκέλη, περιλαμβάνουν 337.51 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα οποία χωρίζονται σε 20 απαιτητικές ειδικές διαδρομές.

Φωτογραφία: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!