Yamaha R7: Το supersport της νέας εποχής

Gazzetta team
Yamaha R7: Το supersport της νέας εποχής
Η Yamaha παρουσίασε το νέο μέλος της διάσημης σειράς R που αποτίει φόρο τιμής σε ένα ιστορικό μοντέλο

Η φύση του κόσμου των Supersport αλλάζει και, παρόλο που τα μοντέλα υπερυψηλών επιδόσεων συνεχίζουν να προσελκύουν αναβάτες που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τις επιδόσεις, η Yamaha επεκτείνει περαιτέρω την σειρά της κορυφαίας κατηγορίας supersport, με την κυκλοφορία της νέας R7 η οποία θα εισάγει μια νέα γενιά αναβατών στον Κόσμο των R, με έκδοση πλήρης ισχύος αλλά και μια έκδοση 35kW για δίπλωμα A2.

Yamaha R7: Σεβασμός στον θρύλο

Καμία μοτοσυκλέτα δεν θα τολμούσε ποτέ να συγκριθεί με την αρχική YZF-R7. Μόνο 500 από αυτές τις εξ'ολοκλήρου εργοστασιακής παραγωγής αγωνιστικές μοτοσυκλέτες κατασκευάστηκαν το 1999 για να λάβουν έγκριση τύπου για τους αγώνες World Superbike και Suzuka 8 Hours. Η YZF-R7, η οποία έχει οδηγηθεί από θρυλικούς αναβάτες, όπως οι Noriyuki Haga και Wataru Yoshikawa, θεωρείται μία από τις πιο εξωτικές και επιθυμητές Ιαπωνικές μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Η νέα R7 ονομάστηκε αποδίδοντας φόρο τιμής στην αρχική, περιορισμένης έκδοσης superbike YZF-R7. Φέροντας με υπερηφάνεια αυτό το επιφανές όνομα, η R7 του 2021 αποτελεί ένα νέο είδος Supersport που δημιουργήθηκε με σκοπό να προσελκύσει ένα νεότερο κοινό και έχει κατασκευαστεί για να μυήσει την επόμενη γενιά αναβατών στις συγκινήσεις και την περηφάνια που προσφέρει κάθε μοτοσυκλέτα της σειράς R.

Μια νέα διάσταση στον Κόσμο των R

Εστιάζοντας ξεκάθαρα στην απολαυστική οδήγηση, στην ευκολία πρόσβασης και στην προσιτή τιμή, η νέα R7 αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική νέα διάσταση στην οικογένεια Supersport της σειράς R. Ο επιτυχημένος κινητήρας CP2 689 κ.εκ. της Yamaha θεωρείται ως ένας από τους πιο ιδιαίτερους, με υψηλή απόκριση και αξιοπιστία στην κατηγορία του και αποτελεί τον τέλειο κινητήρα για αυτό το νέο μοντέλο.

Η λεπτή γραμμή και οι μικρές διαστάσεις είναι δύο από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της R7. Αυτή η νέα Supersport διαθέτει ελαφρύ σκελετό με κεντρικό κορμό, που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει άμεση και ευέλικτη απόκριση κατά το χειρισμό, σε συνδυασμό με γρήγορες και ζωηρές αλλαγές κατεύθυνσης.

Η άκαμπτη κεντρική ράβδος αλουμινίου εξασφαλίζει αμεσότητα στο χειρισμό της μοτοσυκλέτας στην πίστα και στο δρόμο και το πλαίσιο, από χάλυβα υψηλής αντοχής, χρησιμοποιεί σωληνώσεις διαφορετικής αντοχής σε βασικά σημεία, για να επιτευχθεί ιδανική ισορροπία ακαμψίας.

Έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στη σχεδίαση του νέου πακέτου αναρτήσεων της R7, ώστε να επιτυγχάνεται αίσθηση ακριβείας από το μπροστινό μέρος στις στροφές και κατά το φρενάρισμα. Τα νέα ανεστραμμένα μπροστινά πιρούνια KYB 41 χιλ. παρέχουν υψηλό επίπεδο ευστάθειας και σίγουρο κράτημα στην πίστα και σε δρόμους γεμάτους στροφές. Και για να εξασφαλιστεί σταθερή και προβλέψιμη αίσθηση από το μπροστινό μέρος, διαθέτει τριπλή χυτή επάνω βάση και τριπλή κάτω βάση από σφυρήλατο αλουμίνιο.

Η πραγματική απόδειξη για τις καταβολές της R7 από τη σειρά R βρίσκεται στις προδιαγραφές του μπροστινού συστήματος πέδησης, το οποίο περιλαμβάνει ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες που προσφέρουν ακριβή και ομοιόμορφη δύναμη φρεναρίσματος για απόλυτο έλεγχο με τα ακροδάχτυλά σας. Αυτό το προηγμένο μπροστινό σύστημα πέδησης περιλαμβάνει επίσης ακτινική κύρια αντλία φρένων Brembo που παρέχει γραμμική πίεση φρεναρίσματος για βελτιωμένο έλεγχο.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

Κινητήρας CP2 μικρών διαστάσεων, υψηλής ροπής, 689 κ.εκ., με τεχνολογία crossplane
Διατίθεται σε έκδοση πλήρους ιπποδύναμης και 35kW
Σχεδίαση εξαιρετικά μικρών διαστάσεων με ατόφιο DNA σειράς R
Εξαιρετικά αεροδυναμικό πλήρες φέρινγκ με χαμηλό κάλυμμα από αλουμίνιο
Ανεστραμμένα μπροστινά πιρούνια 41 mm υψηλών προδιαγραφών
Πίσω σύστημα ανάρτησης Monocross με μοχλικό και νέας σχεδίασης αμορτισέρ
Συμπλέκτης A&S
Ελαφρύς σωληνωτός σκελετός με κεντρική ράβδο αλουμινίου για ακαμψία πλαισίου
Τιμόνι με clip-on και ελαφριά πίσω μαρσπιέ με κομψά προστατευτικά μαρσπιέ
Sport και προσαρμόσιμη εφαρμοστή θέση οδήγησης
Επιθετικός διπλός προβολέας σειράς R με φώτα θέσης LED
Ισχυρός κεντρικός προβολέας LED
Ελαφριές ζάντες από χυτό κράμα με 10 ακτίνες
Ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες μπροστινού φρένου με ακτινική κύρια αντλία Brembo
Σχεδιασμός θέσης οδήγησης οργάνων Supersport με πλήρη όργανα LCD
Κεντρικός μπροστινός αεραγωγός σε σχήμα M
Ισχυρά μπροστινά και πίσω φρένα
Λεπτό ρεζερβουάρ καυσίμου 13 λίτρων με βαθιά διαμορφωμένες εσοχές γονάτων
Ουρά στο στυλ της σειράς R
Μπροστινό ελαστικό 120/70, πίσω ελαστικό 180/55


Χρώματα R7, διαθεσιμότητα και τιμές


Η δυναμική νέα R7 διατίθεται σε δύο επιλογές χρωμάτων και έχει επιλεγεί για την πρώτη εμφάνιση των χρωμάτων και των γραφικών νέας γενιάς της σειράς R. Η πρώτη χρωματική επιλογή είναι το Icon Blue που χρησιμοποιείται στις επάνω εξωτερικές επιφάνειες καθώς και στα κάτω πάνελ αλουμινίου και στους τροχούς, ενώ τα πλαϊνά μέρη του φέρινγκ κάνουν αντίθεση με ένα πιο σκούρο ματ μπλε χρώμα. Ο κινητήρας, τα καλύμματα του σκελετού και το ψαλίδι είναι βαμμένα σε Crystal Graphite που τονίζει την ισχύ και τον δυναμισμό της R7.

Η R7 θα είναι επίσης διαθέσιμη σε χρωματικό συνδυασμό Yamaha Blackμε μινιμαλιστικά γραφικά και λεπτομέρειες. Αυτό το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα χαρίζει στην μοτοσυκλέτα μια χρηστική εμφάνιση και συμπληρώνεται από κινητήρα και πλαίσιο βαμμένα σε Crystal Graphite. Η ομορφιά αυτού του αμιγούς χρωματικού συνδυασμού είναι ότι ταιριάζει απόλυτα με μια σειρά διαφορετικών στοιχείων εξοπλισμού οδήγησης και παρέχει στην R7 έναν διακριτικό χαρακτήρα ταιριάζει σε κάθε περίσταση, από την πίστα έως τον ανοιχτό δρόμο ή την πόλη.

Οι παραδόσεις στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το Οκτώβριο του 2021. Οι τιμές διαφέρουν ανά περιοχή, γι' αυτό επικοινωνήστε με την Yamaha για αναλυτικές πληροφορίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!