Σε δημοπρασία η Ferrari του Έρικ Κλάπτον

Νίκος Γιαννούλας
Σε δημοπρασία η Ferrari του Έρικ Κλάπτον
Μια Ferrari 575Μ θα αλλάξει ιδιοκτήτη σύντομα στη Βρετανία, έχοντας περάσει από τα διάσημα χέρια του ροκ μουσικού αλλά και του Κρις Έβανς

Μπορεί η Ferrari 575M Maranello να μην είναι ένα από τα συλλεκτικά ή διάσημα μοντέλα της ιταλικής μάρκας. Όταν όμως οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της μονοπωλούν τη δημοσιότητα για δεκαετίες, τότε η αξία της μπορεί να ξεφύγει πολύ ψηλότερα από αυτή αντίστοιχων μεταχειρισμένων "ταπεινής" καταγωγής.

Σε αυτό τουλάχιστον προσβλέπει ο οίκος δημοπρασιών Silverstone Autctions, που πρόκειται να βγάλει σε δημοπρασία στις αρχές Ιουνίου το αυτοκίνητο που βλέπετε στις εικόνες. Η Ferrari αυτή δεν είχε μόνο έναν αλλά δύο διάσημους ιδιοκτήτες στο παρελθόν. Πρώτος ήταν ο πασίγνωστος αστέρας της ροκ, Έρικ Κλάπτον, ο οποίος την παρέλαβε τον Μάρτιο του 2003. Στη συνέχεια η κίτρινη 575Μ πέρασε στα χέρια του γνωστού (στη Μ. Βρετανία) ραδιοφωνικού παραγωγού και τηλεοπτικού αστέρα Κρις Έβανς - οποίος για ένα διάστημα θήτευσε και ως παρουσιαστής του Top Gear, ο οποίος την κράτησε στην κατοχή του μέχρι το 2010.

Η δεξιοτίμονη αυτή Ferrari 575M Maranello είναι εφοδιασμένη με το Fiorano Handling-kit 2, που μάλιστα τοποθετήθηκε στο εργοστάσιο και δεν είναι προσθήκη εκ των υστέρων. Έχει διανύσει συνολικά περίπου 30.000 χιλιόμετρα (18,318 μίλια) και έχει κάνει όλα τα σέρβις στην ώρα της σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Μαζί με το αυτοκίνητο, ο αγοραστής θα παραλάβει τα εξής εργοστασιακά αξεσουάρ: έναν φορτιστή μπαταρίας, ένα σετ εργαλείων και ένα κάλυμμα.

Η συγκεκριμένη δημοπρασία στην οποία περιλαμβάνεται και η 575Μ με τους διάσημους ιδιοκτήτες, αφορά μόνο μοντέλα της Ferrari και μεταξύ αυτών μπορεί κανείς να βρει σπάνια δείγματα από το 1972. Μάλιστα, η δημοπρασία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ferrari Owners Club του Ενωμένου Βασιλείου.

Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας για τη Ferrari 575M Maranello δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να δουν το αυτοκίνητο από κοντά και να φέρουν κάποιον ειδικό για να το εξετάσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!