Ο Έλον Μασκ έχασε 5,6 δις δολάρια από ένα τροχαίο

Gazzetta team
Ο Έλον Μασκ έχασε 5,6 δις δολάρια από ένα τροχαίο
Πρόσφατα είδαμε ένα αυτοκίνητο της Tesla να εμπλέκεται σε ένα τροχαίο που έκανε το γύρο του κόσμου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής της εταιρείας.

«Μικρότερη» κατά 5,6 δισ. δολάρια είναι από την Δευτέρα η περιουσία του Έλον Μασκ, καθώς οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν πτώση περί το 6%, μετά την είδηση του τροχαίου δυστυχήματος με ένα Tesla Model S.

Οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν τη χαμηλότερη τιμή τους στα 694,82 δολάρια, ενώ μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, στο κλείσιμο των αγορών την Παρασκευή, 16 Απριλίου, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν στα 739,78 δολάρια.

Πλέον, σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes Billionaires, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έπεσε στην τρίτη θέση της λίστας. Το τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε την... αναστάτωση γύρω από το όνομα της Tesla έγινε πριν κάποιες ημέρες στο Τέξας και έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες.

Σύμφωνα με την κατάθεση της αστυνομίας, το Model S στο οποίο επέβαιναν είχε ενεργοποιημένο το Autopilot, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης με το οποίο η μάρκα εφοδιάζει τα μοντέλα της. Ωστόσο όπως είπε ο ίδιος ο Έλον Μασκ, αλλά και άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά πως δουλεύει το σύστημα, το Autopilot είναι αδύνατον να ήταν ενεργοποιημένο με βάση τις συνθήκες που συνέβη το ατύχημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!