Tesla: Δύο άνδρες σκοτώθηκαν χρησιμοποιώντας το Autopilot

Gazzetta team
Tesla: Δύο άνδρες σκοτώθηκαν χρησιμοποιώντας το Autopilot
Η λάθος χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών συχνά έχουν ολέθρια αποτελέσματα. Ένα Tesla Model S τράκαρε σε ένα δέντρο και πήρε φωτιά, με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι το Autopilot ήταν σε λειτουργία.

Στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών έγινε ένα σφοδρό τρακάρισμα που προκάλεσε το θάνατο δύο ανδρών με ηλικία περίπου 50 ετών. Το Tesla Model S στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με ένα δέντρο με πολύ μεγάλη ταχύτητα και στη συνέχεια, πήρε φωτιά. Οι αρχές δεν βρήκαν κανέναν από τους δύο άνδρες στη θέση του οδηγού. Ο ένας, καθόταν στο δεξί κάθισμα του συνοδηγού και ο δεύτερος, στα πίσω καθίσματα.

Θεωρούν ότι το αυτοκίνητο ταξίδευε με ενεργοποιημένο το Autopilot, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Tesla. Πολλοί οδηγοί θεωρούν ότι με τη συγκεκριμένη τεχνολογία μπορούν να αφήσουν το αυτοκίνητο να «πάει μόνο του». Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο ίδιος ο Έλον Μασκ έχει ανακοινώσει ότι το Autopilot δεν είναι κάτι περισσότερο από μια υποβοήθηση οδήγησης που απλώς διατηρεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει φωτογραφίες από το εξωτερικό με οδηγούς να... κοιμούνται ενώ το Tesla προχωράει, προφανώς με ενεργοποιημένο το Autopilot και μάλιστα σε ταχύτητες που φτάνουν στα 130 χλμ./ώρα. Οι αρχές υποπτεύονται ότι το Autopilot ήταν ενεργοποιημένο, δεν μπορούν να δουν με κάποιο τρόπο όμως αν όντως συνέβη αυτό ή αν το τρακάρισμα προέκυψε με άλλο τρόπο. Οι ειδικοί αναλύουν όλα τα δεδομένα και πραγματοποιείται έρευνα για το αν όντως έγινε έτσι.

Η Tesla για να είναι καλυμμένη λέει ότι η σωστή χρήση του συστήματός της είναι ο οδηγός να έχει 100% την προσοχή του στο δρόμο και να είναι έτοιμος να αντιδράσει, όπως θα ήταν αν είχε εκείνος τον έλεγχο του οχήματος. Προφανώς θα πρέπει να βρίσκεται... ξύπνιος και στη θέση του οδηγού, ενώ η φίρμα τονίζει ότι ο οδηγός οφείλει να έχει τα χέρια του πάνω στο τιμόνι ώστε να διορθώσει ένα πιθανό λάθος. Αργότερα η Tesla θα παρουσιάσει ένα νέο, πολύ πιο εξελιγμένο σύστημα το οποίο πλέον θα μπορεί να αναλάβει κανονικά την κίνηση του οχήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!