H Yamaha δείχνει το δρόμο στους ηλεκτροκινητήρες αυτοκινήτων

Πέτρος Σηφαλάκης
H Yamaha δείχνει το δρόμο στους ηλεκτροκινητήρες αυτοκινήτων
Ένα νέο ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 475 ίππων ετοίμασε η Yamaha με βασικά χαρακτηριστικά του τις μικρές διαστάσεις, το χαμηλό βάρος και την εξαιρετική απόδοση σε κάθε περίσταση.

Η ηλεκτροκίνηση πλέον δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ούτε έναν εδραιωμένο κατασκευαστή μοτοσικλετών. Η Yamaha χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία της και το υψηλό τεχνολογικό της υπόβαθρο για να παρουσιάστει έναν νέο ηλεκτροκινητήρα με την απόδοση των 475 ίππων.

Η ιαπωνική μάρκα κατάφερε να πετύχει αυτή την τιμή με την υιοθέτηση συστήματος των 800V, που είναι και η υψηλότερη που μπορεί να δεχτεί ο κινητήρας αυτός. Λίγα ηλεκτρικά μοτέρ έχουν ανακοινωθεί με αντίστοιχη απόδοση μέχρι και σήμερα, αφού τα ισχυρότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν δύο ή και περισσότερα μοτέρ προκειμένου να έχουν υψηλότερη ισχύ.

Ο κινητήρας της Yamaha προφανώς μπορεί να συνδυαστεί και να τοποθετηθούν ακόμη και δύο στο ίδιο αυτοκίνητο. Η μάρκα λέει ότι ακόμη η απόδοση των 475 ίππων δεν έχει οριστικοποιηθεί αφού ακόμη εξελίσσεται ο κινητήρας, όμως θα βρίσκεται πολύ κοντά στο συγκεκριμένο φάσμα. Ήδη δέχονται παραγγελίες από εταιρείες αυτοκινήτων ώστε να εφοδιάσουν τα μοντέλα τους ή για οποιοδήποτε όχημα απαιτεί ένα σύνολο με τόσο υψηλή ισχύ.

Σύμφωνα με τη Yamaha υπάρχει υδρόψυξη για τον κινητήρα, ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, η απόδοση σε συνδυασμό με τις μικρές διαστάσεις είναι και τα highlights της κατασκευής τους. Το κιβώτιο με τον μετατροπέα ενσωματώνονται μέσα στον κινητήρα και έτσι μπορεί να μπει ακόμη και σε οχήματα όπου ο διαθέσιμος χώρος είναι πολύ περιορισμένος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!