«Δεν θα αγοράσω ποτέ ηλεκτρικό αυτοκίνητο» λέει ο Κλάρκσον

«Δεν θα αγοράσω ποτέ ηλεκτρικό αυτοκίνητο» λέει ο Κλάρκσον
Αν και κατανοεί τους λόγους που αρέσουν στους αγοραστές, ο Τζέρεμι Κλάρκσον λέει ότι ο ίδιος ποτέ του δεν πρόκειται να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και θα προτιμήσει τους V8 κινητήρες βενζίνης.

Τα τελευταία χρόνια η ηλεκτροκίνηση έχει μονοπωλήσει στα νέα της αυτοκίνησης. Συνεχώς διαβάζουμε για νέα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα, πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας του κάθε κατασκευαστή και παράλληλα, τη μειωμένη δραστηριότητα γύρω από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι ντίζελ ήδη έχουν αρχίσει να αφαιρούνται από τις διαθέσιμες επιλογές κινητήρων πολλών δημοφιλών μοντέλων και σε μερικά χρόνια, θα ακολουθήσει και η βενζίνη.

Ο Τζέρεμι Κλάρκσον είναι ένας petrolhead παλαιάς κοπής. Λατρεύει τα μοτέρ εσωτερικής καύσης, αποθεώνει τους μεγάλους V8 και στο πέρασμα των χρόνων, είχε -και έχει- στο γκαράζ του πάρα πολλά σπάνια και γρήγορα αυτοκίνητα. Λέει ότι δεν χωράει το μυαλό του ότι θα οδηγεί κάτι που δεν θα παράγει ήχο και η αλήθεια είναι, ότι οι περισσότεροι λάτρεις του αυτοκινήτου προβληματίζονται με τα ηλεκτρικά για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Η αίσθηση που παίρνει ο οδηγός από ένα αυτοκίνητο, ειδικά αν το τελευταίο ανήκει στην κατηγορία των «οδηγοκεντρικών», όπως τα λέμε, ενισχύεται από τον ήχο που παράγει το μοτέρ. Σε λίγα χρόνια οι επιλογές με μοτέρ βενζίνης θα είναι ελάχιστες και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο Τζέρεμι Κλάρκσον από την άλλη, αναφέρει ότι εκείνος ποτέ του δεν θα αγοράσει κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο.

«Προτιμώ ένα Mustang από ένα Tesla»

«Δεν θα αγοράσω ποτέ μου ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Σίγουρα μπορώ να καταλάβω το λόγο που αρέσει στον κόσμο, εμένα όμως, μου αρέσει απλώς ο ήχος του V8. Δεν θα ήθελα να οδηγώ ένα αυτοκίνητο που δεν βγάζει ωραίο ήχο, είτε από μπροστά είτε από πίσω μου. Η βενζίνη το καταφέρνει αυτό. Σήμερα είμαι 60 ετών οπότε θα μπορούσα να οδηγώ βενζινοκίνητα αυτοκίνητα μέχρι να πεθάνω. Οπότε προτιμώ ένα Ford Mustang από ένα Tesla» είπε ο δημοφιλής παρουσιαστής του αυτοκινητιστικού σόου "The Grand Tour" στο Amazon και πρώην παρουσιαστής του Top Gear στο βρετανικό BBC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!