To Jeep Compass ανανεώνεται εκ των... έσω (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
To Jeep Compass ανανεώνεται εκ των... έσω (pics)
Χωρίς μεγάλες εξωτερικές αλλαγές αλλά με εντελώς νέο εσωτερικό έρχεται το Jeep Compass, κάνοντάς το μια ακόμη καλύτερη πρόταση για την ανταγωνιστική κατηγορία των μεσαίων SUV.

Κοιτώντας τις φωτογραφίες του ανανεωμένου Jeep Compass δεν διακρίνεις από την αρχή τις αλλαγές. Θα πρέπει να έχεις «εκπαιδευμένο» μάτι για να παρατηρήσεις τα νέα φωτιστικά σώματα και τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, που συνολικά του δίνουν μια πιο νέα εμφάνιση.

Βλέποντας όμως τις εικόνες του εσωτερικού, τότε αντικρίζεις ένα εντελώς νέο περιβάλλον. Το Compass αποκτά νέα καμπίνα με την κεντρική κονσόλα να είναι πραγματικά αγνώριστη. Πλέον το μοτίβο με τα αρκετά πλήκτρα, την οθόνη αφής και τα χειριστήρια του κλιματισμού χαμηλότερα καταργείται και έρχεται μια μεγάλη οθόνη-τάμπλετ που τοποθετείται ψηλότερα.

Κάτω από αυτή συνεχίζει να βρίσκεται μια σειρά διακοπτών και ακόμη πιο κάτω, τα χειριστήρια του κλιματισμού αλλάζουν εντελώς διαμόρφωση προς όφελος της εργονομίας. Η νέα καμπίνα αναδεικνύει με καλύτερο τρόπο τον σύγχρονο χαρακτήρα του μεσαίου Jeep. Η οθόνη που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων UConnect διαθέτει μεγαλύτερη διάσταση και στο σημείο που έχει τοποθετηθεί, προφανώς θα βολεύει καλύτερα τον οδηγό ώστε να τη χρησιμοποιεί με την άκρη του ματιού του.

Επίσης αναθεωρήθηκε η θέση και ο σχεδιασμός των κεντρικών αεραγωγών. Για να τους προσέξεις θα πρέπει να δεις προσεκτικά κάτω από την οθόνη και πάνω από τα χειριστήρια του κλιματισμού. Ακόμη η Jeep δεν έχει ανακοινώσει αν θα υπάρξουν μηχανικές αλλαγές στο ανανεωμένο Compass. Πάντως, θεωρούμε σχεδόν σίγουρο ότι οι δύο νέες Plug-In Hybrid εκδόσεις 4xe θα βρίσκονται στην γκάμα, με 190 και 240 ίππους, καθώς λανσαρίστηκαν μέσα στο 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!