Μια κυρία πίσω από το τιμόνι της Peugeot

Gazzetta team
Μια κυρία πίσω από το τιμόνι της Peugeot
Η Λίντα Τζάκσον άφησε τη Citroen μετά από μια επιτυχημένη θητεία και συνεχίζει την πορεία της στο υψηλότερο διοικητικό επίπεδο, ως CEO της Peugeot.

Μια εξαιρετικά δυναμική και επιτυχημένη στη διοίκηση επιχειρήσεων γυναίκα, η Βρετανίδα Λίντα Τζάκσον, ανέλαβε πλέον τα ηνία της γαλλικής Peugeot, ως διευθύνουσα σύμβουλος της ιστορικής μάρκας.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της σημαντικής συνένωσης των ομίλων PSA και FCA υπό το εταιρικό όνομα STELLANTIS, δημιουργήθηκε η ανάγκη ενός νέου διοικητικού σχήματος με πολλές εσωτερικές μετακινήσεις.

Μια από αυτές ήταν και της Λίντα Τζάκσον, που έχει ήδη διατελέσει με μεγάλη επιτυχία CEO της Citroen, από το 2014 έως και το 2020.

Ποια είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Peugeot

Η Λίντα Τζάκσον, γεννημένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφοίτησε με MBA από το Πανεπιστήμιο του Warwick και ξεκίνησε την καριέρα της στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου συνεχίζει έως και σήμερα. Έχει σημαντική εμπειρία δεκαετιών σε ολόκληρο τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ιδίως σε διευθυντικούς ρόλους οικονομικών και εμπορικών τμημάτων.

Ξεκίνησε την καριέρα στις Jaguar, Land Rover και Rover Group, όπου από περιφερειακή οικονομική διευθύντρια της Rover Europe, στα τέλη της δεκαετίας του '90, αναρριχήθηκε στη θέση της διευθύντριας οικονομικών ολόκληρου του ομίλου Όμιλο MG Rover μέχρι το τέλος του 2004, πριν ενταχθεί στον Όμιλο PSA το 2005.

Ο πρώτος ρόλος της Τζάκσον στον Όμιλο PSA ήταν αυτός της διευθύντριας οικονομικών της Citroën Αγγλίας και στη συνέχεια της Citroën Γαλλίας, από το 2009 έως το 2010. Στη συνέχεια ανέλαβε τον ρόλο της διευθύνουσας συμβούλου της Citroën Αγγλίας και Ιρλανδίας τον Ιούλιο του 2010.

Το 2014 διορίστηκε ως διευθύνουσα σύμβουλος της μάρκας Citroen παγκοσμίως και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής PSA Global. Στα 6 χρόνια της ως διευθύνωουσα σύμβουλος της Citroen, η Λίντα Τσάκσον κατάφερε να επανατοποθετήσει τη μάρκα, να αυξήσει τις πωλήσεις και να αναθερμάνει το ρόλο της Citroën ως μιας από τις πιο πρωτοποριακές και με ιδιαίτερο χαρακτήρα μάρκες.

To 2018 η επιτυχημένη πορεία της Τζάκσον εξασφάλισε τον τίτλο «ManBest 2018 του πανευρωπαϊκού θεσμού βραβείων αυτοκίνησης «Αutobest», καθώς και τη διάκριση Great British Woman από το βρετανικό περιοδικό αυτοκινήτου Autocar.

Τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε εντός του PSA Group να ηγηθεί της ανάπτυξης των μαρκών μαζικής παραγωγής, με στόχο να ενισχύσει τη διαφοροποίηση μεταξύ τους και να τονίσει την ιδιαιτερότητά τους, ειδικά μετά την εξαγορά των Vauxhall και Opel.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πλέον ανήκω στην Peugeot και αναλαμβάνω να συνεχίσω το επιτυχημένο έργο των προηγούμενων διοικητικών ομάδων. Για το λόγο αυτό η πρόκληση είναι ακόμη πιο συναρπαστική, καθώς έρχεται ταυτόχρονα με τη δημιουργία του μεγάλου ομίλου Stellantis», δήλωσε η Τζάκσον για την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!