Μάρκο για Red Bull: «Τελικά τον θέλαμε τον Φέτελ»

Πέτρος Σηφαλάκης
Μάρκο για Red Bull: «Τελικά τον θέλαμε τον Φέτελ»
Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν θα συνεχίσει με τη Ferrari η Red Bull είχε φτιάξει τα πλάνα της, στην πορεία όμως άλλαξαν και δεν «πρόλαβαν» τον Γερμανό.

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Τα αποτελέσματα που είχε με τη Ferrari οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας τους και όταν αυτή ανακοινώθηκε, η ιταλική ομάδα αμέσως έκλεισε ντιλ με τον Κάρλος Σάινθ. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έμεινε... στον αέρα για αρκετό καιρό. Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπήρχε κενή θέση σε καμία ομάδα που να ικανοποιούσε τα στάνταρ του Γερμανού και η Red Bull είχε στο μυαλό της ότι για το 2021, θα τρέξει με τον Μαξ Φερστάπεν και τον Άλεξ Άλμπον. Δεν υπολόγισαν όμως, ότι ο Άλμπον στην πορεία θα έκανε αρκετά λάθη, τόσα ώστε η ομάδα να ψάξει για αντικαταστάτη.

Στο μεταξύ ο Σεμπάστιαν Φέτελ είχε ήδη κλείσει με την Aston Martin, τη νέα ομάδα που θα πάρει τη θέση της Racing Point από την επόμενη σεζόν αφού ο Λόρενς Στρολ, ιδιοκτήτης της RP, αγόρασε ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της βρετανικής εταιρείας. Τελικά η Red Bull πήρε τον οδηγό που έφυγε από τη Racing Point, τον Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος στο τέλος της χρονιάς του 2020 πέτυχε ακόμη και νίκη! Ο Μεξικανός δεν μπορούσε να μείνει στην Aston Martin λόγω του ερχομού του Φέτελ στη μια θέση και της ύπαρξης του Λανς Στρολ, γιου του Λόρενς Στρολ στη δεύτερη θέση.

Ο Χέλμουτ Μάρκο, σύμβουλος της Red Bull αποκαλύπτει ότι η ομάδα τελικά θα έλεγε το «ναι» στον Φέτελ, αν δεν είχε κλείσει για την επόμενη χρονιά. «Δεν υπήρχε κενή θέση στην ομάδα μας όταν η Ferrari ανακοίνωσε πως για το 2021 ο Φέτελ δεν θα βρίσκεται μαζί της. Τότε θεωρούσαμε ότι ο Άλεξ Άλμπον θα έμενε στην ομάδα, θα εξελισσόταν προς τη σωστή κατεύθυνση και θα ανανέωνε το συμβόλαιό του. Αυτό είπα και στον Σεμπάστιαν τότε. Κάναμε λάθος όμως. Όταν έπρεπε να βρούμε νέο οδηγό, ο Σεμπ είχε ήδη κλείσει στην Aston Martin. Έτσι καταλήξαμε στον Σέρχιο Πέρεζ» είπε ο Χέλμουτ Μάρκο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!